Ennyire egyszerű a fantasy football

2013.12.10. 14:20

fantasynfl.jpg

Mindig is fogalmatlan voltam a fantasy játékokhoz, legyen szó bármilyen sportágról, a legmagasabb szinten csesztem el az összeállításokat, a játékoscseréket. Amikor valakit kivettem a csapatból, persze, hogy élete meccsét játszotta a következő héten, ha valakit leigazoltam, az nyilván akkor sérült le. 

Az NFL fantasy játék meg sosem érdekelt igazán, hiába imádom a sportot, és külön üzletág ez ma már Amerikában, és veszít milliárdokat a gazdaság a munkaidőben játszó alkalmazottak miatt, mindig is időpocsékolásnak tartottam az egészet, amitől jobb távol maradni. Aztán valamikor a szezon közepén, egy háromórásra nyúlt vonatúton éppen a puszta közepén álltunk valahol, amikor eltévedtem az NFL.com-on a fantasy aloldalra. Akkor tökéletes húszperces elfoglaltságnak tűnt, hogy összerántok egy csapatot. 

Beállítottam, hogy kell nekem Drew Brees meg Jimmy Graham, esetleg Eddie Lacy, mert őt már az Alabamában is bírtam, aztán a többit intézze a rendszer, nem is akarok tudni az egészről. Egy órával később az egészet elfelejtettem, az értesítő levelek nem jöttek át a céges spamszűrőn, boldog tudatlanságban éltem. Csak valamikor november közepén jutott eszembe, hogy van egy szerencsétlen, elfeledett bandám valahol. Nem sok jóra számítottam, hiszen mire képes egy csapat, amit ennyire leszarnak, nem is érzik a törődést. Erre az oldalra belépve az fogadott, hogy 4-0-s mérleggel vezetjük a ligát, a legutóbbi meccsen harminc pontot vertünk az ellenfélre.

A következő hétvégén éppen a szokásos vasárnap esti rutin ment, tévében a meccs, laptopon böngésztem, milyen hülye gifet lehet kirakni az aktuális rangadóról a 120yard Facebook-oldalra, amikor gondoltam, megnézem, hogyan fest ez az egész, miközben éppen pályán vannak a játékosaim. 

Az utóbbi évek legszörnyűbb függősége alakult ki egy órán belül. Pörögtek a két csapat pontszámai a képernyőn, anyáztam, amikor Graham nem bírta leszedni a harmincyardos passzt, mert nem kaptam az újabb pontokat. A vége az lett, hogy ott ültem éjjel egykor, vérvörös szemmel, várva, hogy lenyomjuk-e a másik csapatot. Pár pont hátrányunk volt, lemondóan bezártam a gépet. De jött még a hétfő esti mérkőzés az NFL-ben, egy játékosomon múlt minden. 

Úgyhogy másnap reggel, amikor megnyitottam az oldalt, ott állt ez az eredmény. 

fantasyresult.jpg

Minimális előnnyel húztuk be a mérkőzést és maradtunk hibátlanok. Itt kell abbahagyni, gondoltam, túl sok ez az izgalom nekem vasárnap esténként, úgyhogy ismét hetekig hagytam, jobb nem tudni az egészről, biztos rendben van a csapat. Rendben volt, az előbb szembesültem azzal, hogy megnyertük az alapszakaszt, irány a rájátszás a negyedik helyezett ellen. 

Az ellenfél játékosait és sorsolását nézve esélyünk nem sok, de ha valahogy megnyerjük az egészet, a büdös életbe többé nem játszom ilyennel, visszavonulok, maximum akkor jövök vissza, ha garantáltan pénzt lehet vele nyerni. Még két hét, karácsonykor ránézek, erről a posztról úgyis eszembe jut majd.