NFL: bővíthetik a rájátszás mezőnyét

2014.01.09. 01:44

Roger Goodell, az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) vezetője arról beszélt, hogy bővíthetik a rájátszás mezőnyét.

  

"Gondolkodunk az ötleten. Az egyik legnagyszerűbb dolog az NFL-ben, hogy minden csapat valós reményekkel vághat neki a szezonnak" - mondta Goodell, aki szerint ha 12-ről 14-re növelnék a rájátszás mezőnyét, akkor utóbbi állítása még inkább igaz lenne.
    A sportvezető arról viszont nem beszélt, hogy a bővítésről mikor dönthet a 32 csapat tulajdonosa és hogy az új rendszer mikor debütálna.
    Goodell a liga céljai között említette azt is, hogy legyen klub Los Angelesben, illetve Londonban. Előbbi közel húsz éve vesztette el csapatát, amikor a Raiders visszaköltözött Oaklandbe.
    "Amennyiben a liga sikere folytatódik Londonban, lehetségesnek tartom, hogy a brit fővárosnak saját csapata legyen. Azt nem tudom, melyik város lehet az első, Los Angeles vagy London, de azt szeretnék, ha mindkét város csapata létrejönne" - jelentette ki Goodell.
    A jelenlegi idény döntőjére február 2-án New Yorkban kerül sor, ami azért ígérkezik különlegesnek, mert eddig vagy csarnokban, vagy az ország déli részén rendezték a Super Bowlt, azaz a résztvevő csapatoknak most először kell valószínűsíthetően hidegben összecsapniuk. Ezzel kapcsolatban elárulta, hogy ez nem jelenti azt, hogy mostantól számos északi régióban fekvő város is reális eséllyel pályázhatna a rendezésre, ugyanis ez elsősorban New Yorknak "szólt", mivel az ottani döntő gazdasági szempontból megérte a ligának. (MTI)