Itt a legőrültebb Super Bowl-szurkolás

2014.02.01. 11:04

Az Egyesült Államok nyugati partján csütörtök éjjel tetőzött a Super Bowl-mánia, a csapatért szorító repülőgépgyártó-vállalat őrült módját választotta, hogy kiálljon a Seattle Seahawks mellett. 

A tizenkettes számnak nagy jelentősége van a Washington állambeli városban, a tizenkettedik emberként emlegetett, rekordhangos szurkolótábor miatt. A szám a főcsoportdöntőben a Seattle egyik jelképének számító Space Needle torony tetején tűnt fel egy óriási zászlón, most ezt is sikerült felülmúlni.

Csütörtökön szállt fel a seattle-i jelszavakkal telefestett Boeing 747-8-as repülőgép, és öt óra alatt útvonalával kirajzolta a tizenkettes számot Washington állam felé. Persze a számot csak a gép útját követő radarképeken lehetett kivenni, de így is emlékezetesre sikerült a mutatvány három nappal a döntő előtt. 

„A Seahawks-szurkolók az egész közösség számára sokat jelentettek a szezonban. Úgy gondoltuk, ha két északnyugati ikont, a Seahawksot és a 747-es összehozzuk, akkor az egész Boeing-csapattal tiszteleghetünk előttük" - nyilatkozta Boeing Commercial Airplanes elnöke, Ray Conner. A cég egyik gyára Seattle-ben van. 

Egyébként sok amerikai légitársaság is rákészült a Super Bowlra. Az Alaska Airlines például több járatot indít a két résztvevő csapat városából, Seattle-ból és Denverből, a járatokon a dizájnt is a döntő jegyében alakították ki, az utasoknak csomagban kínálják a New York-i kirándulást.

Ezt az utat repülte be a gép
Ezt az utat repülte be a gép
Fotó: Flightaware.com

Az időjárás amúgy nemcsak a játékosok dolgát nehezítheti meg, hanem a szurkolók utazását is, több légitársaság arra figyelmeztetett, a havazás miatt késések várhatók.