Isten szólt, menjen haza az NFL-válogatóról

2014.02.24. 19:56

Az NFL-draft előtt minden évben megrendezik az egyetemi játékosok szintfelmérőjét, a combine-t, a profi csapatok itt mérik fel az amerikaifutballisták erejét, képességeit.

A San Diego State Aztecs futójátékosa, Adam Muema innen utazott haza a hétvégén, miután üzenetet kapott, neki már megvan a csapata, nem kell aggódnia. 

A fiatal játékos azt nyilatkozta, isten üzente meg neki, ha kihagyja a szintfelmérőt, akkor a Super Bowl-győztes Seattle Seahawks játékosa lesz hamarosan. „Az az álmom, hogy ott legyek amerikaifutballista. Ha isten ezt akarja, nem tévedhetek" - idézi a UT San Diego a mélyen vallásos huszonegy éves játékos. Az NFL-csapatok elfogadták a döntését. 

Muema a labdával egyetemi csapata egyik meccsén
Muema a labdával egyetemi csapata egyik meccsén

„Isten azt mondta, higgadjak le, és élvezzem ki a békét" - tette hozzá. Muema twitterén általában Biblia-idézeteket oszt meg, és annyira biztos abban, hogy a Super Bowl-győztesnél folytatja, hogy már seattle-i mezszámát is feltüntette a közösségi oldalon, úgy látja, nyolcasban fog játszani.

A running backnek nem volt rossz szezonja, 1244 futott yarddal és tizenöt touchdownnal zárt a San Diegóban, mielőtt elhagyta a combine-t, de a szakértők azt jósolták, hogy legjobb esetben a draft negyedik körében viheti el egy NFL-es csapat. 

A következő hónapban még bizonyíthat egyeteme saját szintfelmérőjén. 

15 yard büntetés, ha valaki négerezik

Az NFL szankciókat tervez azok ellen, akik rasszista megjegyzéseket használnak a futballpályán. Elsősorban a négerezést szeretnék betiltani, aki vét a szabályok ellen, annak csapata 15 yardos büntetést kapna a tervezet szerint, függetlenül attól, hogy milyen kontextusban hangzik el a szó. Akkor is büntetnének ha egyik fekete játékos mondaná a másiknak, ami gyakran előfordul.