Johnny evangéliuma

2014.05.09. 19:26

 

Nekem pont arra sikerült felriadnom a drafton, hogy Bortles a színpadon vigyorog Jags-mezt szorongatva, úgyhogy lehetett sejteni, hogy innentől kezdve jó lesz a műsor. 

Aztán jöttek a pickek szépen sorban, az ESPN-en és a hivatalos közvetítésben is elkezdődött a Johnny Football Horror Show. Minden egyes pick után, ahol nem Manziel neve hangzott el, ott volt a kamera szegény Foci János arcában, úgyhogy mindent láthattunk.

manzieldraft1.jpg

Johnny vizet iszik. Johnny a kamerába néz, és mosolyog. Johnny már nem néz a kamerába, inkább az ügynökének motyog. Johnny vizet kortyol. Johnny anyjának járomcsontjáról leizzad a smink. Közben Johnny arckifejezése egyre inkább olyan, mintha mellette nyomulna rá az anyjára a részeg Joe Namath. Csak akkor villan fel valami a szemében, amikor ügynökének telefonja megszólal, de az ügynök csak a fejét rázza a rövid hívás után. Ha Johnny kiment volna pisálni a sok víztől, amit lenyomott zavarában, a piszoárra fókuszált kamerával az is megjelent volna főműsoridőben, milyen egy igazi texasi hugyozás. Mert ugye Texasban minden nagyobb.

Johnny az egészet unta rég
Érezte: szabad az út.
Az ígéret földje egy halom pénz,
LA woman in Hollywood.
A fiú az utcáról rock and roll sztár lesz,
Így képzelte el.

A Deadspinen amúgy zseniális kördiagramot dobtak össze: megszámolták, az ESPN-en hányszor hangzott el a az Aggies-quarterback neve, és a többiekről mennyit beszéltek a szakértők. A dolog valahogy így nézett ki.

 manzieldeadpsin_1.png

Aztán a 22. picknél a Browns elvitte Johnnyt, akinek az első dolga volt a színpadon, hogy benyomja a legendás pénzszámolós mozdulatot. Ez volt egyébként a legviccesebb dolog az egész estén, versenyben azzal, hogy Eric Ebron tight end anyját valamelyik műsorvezető burkotlan lemilfezte a műsorban.

A gif az SB Nationé

Szóval Johnny megy a Brownshoz, ahol már árulják a mezét is 99 dollárért, ő pedig a belét is kidolgozza majd a franchise-ért, ahogy nyilatkozta a színpadon.

Johnny a mocsokban rohad rég,
Számára nincs több kiút.
Elnyelte őt is a szemét,
Álom marad Hollywood.