A draft második napja: a Patriots és a Raiders is irányítót választott

2014.05.10. 09:15

A 2014-es NFL draft második napon szerencsére már nem minden Johnny Manzielről, az újdonsült Cleveland Browns irányítóról szólt minden, így már csak feleannyiszor hallottuk említeni a nevét, mint Tim Tebow-ét a pályafutása csúcsán. Az irányítók szempontjából az első kör körülbelül a papírforma szerint alakult – Manzielen kívül még Blake Bortles kényszerült a szerencsétlenségéről hírhedt Jacksonville Jaguarsba igazolni, illetve a harmadik top prospectnek tartott Teddy Bridgewaterért tradelt fel a Minnesota Vikings az utolsó pillanatban –, de a második nap is tartogatott nagy kérdéseket. Erre a napra ugyanis olyan egyetemi kiválóságok elkelését prognosztizálták, mint az Alabama Crimson Tide-dal háromszoros BCS-bajnok AJ McCarron, az LSU-vezér Zach Mettenberger, vagy a Houston Texans egykori 1/1-esének, David Carrnak édesöccse, Derek Carr. Utóbbi egyébként már a bátyja draftján is ott volt, mindössze tizenegy évesen, és a legenda szerint az akkori NFL-komisszárnak, Paul Tagliabue-nak meg is mondta, hogy egyszer még visszatér. Így is lett. 

derekcarr.jpg

Derek Carrt később nem meglepő módon az Oakland Raiders választotta, akik, ha az első körben a rendkívül nagy ígéretnek tartott Khalil Mack linebacker miatt lecsúsztak a Manziel-Bortles-Bridgewater hármasról, talán a lehető legjobb döntést hoztak, már ha az ifjabbik Carr nem osztozik a bátyja balszerencséjében. A második irányítót pedig igen-igen nagy meglepetésre a New England Patriots húzta, mégpedig a másodosztály legnagyobb sztárját, az Eastern Illinois Panthers Jimmy Garoppolóját. Ezzel a választással kvázi megerősítették azt a pletykát, ami már napok óta keringett, miszerint Ryan Mallett, Tom Brady cseréje a Houston Texansba igazol át. Irányítóból ezek után nem is kelt el több: se Mettenberger, se McCarron, se a Pittsburgh Panthers az utóbbi hónapokban rommá hype-olt quarterbackje nem kellett senkinek a második és a harmadik körben. 

jimmygaroppo.jpg

Akárcsak tavaly, running backből idén sem kelt el senki az első körben, sőt, az első futóválasztásig majdnem a második kör végéig kellett várnunk: a Tennessee Titans ugyanis ekkor húzta ki Bishop Shankeyt, igaz, ezek után szinte záporoztak a running back pickek, hiszen rögtön utánuk a Cincinnatti Bengals vitte el az LSU-játékos Jeremy Hillt, majd két pickkel később a San Francisco 49ers Carlos Hyde-t. A 120yard-szerkesztőség nagy kedvence, az Auburn Tigersből érkezett Tre Mason, akinek nem más a faterja, mint Vincent Mason a De La Soul nevű, egykor hihetetlenül sikeres hiphopcsapatból, végül a St. Louis Rams játékosa lett a harmadik körben. A Pittsburgh Steelers pedig szinte a nap legvégén csapott le Dri Archerre, aki futóként, elkapóként és visszahordóként is játszott a Kent State Universityn, aki az NFL felmérőjén a legjobb 40yardos sprintet futotta. 

A Houston az 1/1-es Jadeveon Clowney után a második napon a szintén nem aprócska C.J. Fiedorowicz tight end mellé begyűjtött még két szörnyet, mégpedig Xavier Su'a-Filót a támadó-, és a vélhetően a sérülése miatt érthetetlenül sokat csúszó Louis Nixet a védőfalba, aki Clowney és JJ Watt mellett valószínűleg brutálissá fogja varázsolni a Texans-védelmet jövőre. A VIkings-trade miatt az első körből kimaradó regnáló bajnok Seattle egy elkapót (Paul Richardson) és egy elsőre érthetetlenül korán elkelt támadófalembert (Justin Britt) igazolt, míg a Super Bowlon csúf vereséget szenvedő Denver Broncos többek közt Cody Latimer wide receivert szemelte ki egy újabb Peyton Manning-célpontnak. A Washington Redskins nagyot nyerhet Morgan Moses offensive tackle-lel, míg a San Francisco 49ers többek közt kezdőnek szánt center (Marcus Martin) mellett azt a Brandon Thomast is leigazolta, aki a Saintsnál próbajátékon járva ACL-szakadást szenvedett, így akárcsak tavaly Marcus Lattimore, valószínűleg a sérültlistán fogja tölteni a komplett újoncévét. Szombaton este hattól befejező szakasz, úgyhogy McCarron és Mettenberger sorsa is nemsokára eldől.