Jéghideg vízzel kínozza játékosait az edző

2014.07.31. 09:42
A Dallas Cowboys NFL-csapat egyik edzője szokatlan módszerekkel próbálja növelni játékosai koncentrációját a szezon előtt.

Mike Pope a tight endeket edzi a dallasi klubnál, a napokban az egyik edzést feldobta valami újjal, az amerikaifutballistákat félpucérra vetkőztette, és az egyik labdás gyakorlatnál nyakon öntötte őket jéghideg vízzel. Volt, aki egy vödör jeget kapott a nyakába. 

Pope csak chippendale gyakorlatként emlegeti a módszert. „Valaki dobálja feléjük a labdát, én pedig leöntöm jéghideg vízzel a hátuk alsó részét, hogy lássam, mennyire tudnak koncentrálni arra, hogy elkapják a labdát, mert a víz tényleg nagyon hideg" – magyarázta. 

Cowboys tight end drill

Pope elismert edzőnek számít, huszonegy éven át a New York Giantsnél is dolgozott, ott volt a klub összes Super Bowl-győzelménél, végül tavaly küldték el. A dallasiak egyből lecsaptak rá. 

A szakember szerdán is újított, zsákot húzott a tight endek fejére, és labdákat dobált feléjük, a zsák anyagán alig lehetett átlátni. Ezután játékosok a hátukon kellett hordozniuk egy csapattársukat tíz yardon át, aztán váltottak.

A tight end pozícióban játszó amerikaifutballisták nagyobb termetűek, a blokkolás mellett egyre inkább elkapásoknál is használnak őket. A New Orleans Saintsnél a tight end Jimmy Graham például a legtöbb elkapott yarddal rendelkező játékos volt a csapatnál, de posztján is neki voltak a legjobb számai az egész bajnokságban tavaly.