Na ne! Már megint egy ilyen szombat?

2014.09.06. 15:41

mariota.jpg

A szezon 2. college szombatja kezdődik este hattól, fussunk gyorsan végig a menün, miért  lesz érdemes kialvatlannak lenni holnap.

Az Alabama Crimson Tide azzal a Florida Atlantickal játszik, amit a Nebraska 55-7-re gázolt el az első héten, úgyhogy első ránézésre ez nem is tűnik annyira érdekesnek, de amíg letisztul az ország egyik legjobb csapatánál, hogy ki lesz az első számú irányító (Jake Coker vagy az első héten sokkal többet alkalmazott Blake Sims), addig jó lesz figyelni a meccseiket. Nick Saban edző is azt mondta, a hangsúly most azon van, hogy minél jobbak legyenek. A WVU ellen hiába nyertek 33-23-ra, nem volt az igazi a játékuk.

A nap első rangadója fél tíztől a Stanforddal és a USC-vel. Az utóbbi 52-13-mal robogott át a Fresno State-en, ha ugyanazt az új uptempo offense-t látjuk tőlük, akkor mozgalmas estéje lesz a Stanfordnak, még úgyis, hogy a USC-nél van most balhé bőven, múlt héten az egyik running back rasszizmussal vádolt meg Steve Sarkisian edzőt, és otthagyta a csapatot. A Stanford mellett szólhat azonban a hazai pálya, a nagyobb rutin és összeszokottság. 

Az Ole Miss szezonnyitója a Boise State ellen eléggé felemás volt, Bo Wallace sorra adta el a labdákat az elején, aztán a végére összeszedték magukat, és 35-13-ra megnyerték a szezonnyitót. De akkor mit mondjon a Vanderbilt, amely meg a Temple ellen szaladt bele a késbe, 37-7-es vereség lett a vége hazai pályán hét turnover után. A Temple ellen! Ezek után meglepő lenne, ha ez a meccs nem az Ole Missről szólna, akik maximum maguknak tudják elcseszni.

És akkor a nap legnagyobb meccse fél egytől jön, a harmadikként rangsorolt Oregon hazai pályán fogadja a hetedik Michigan State-t. Nem korai azt kijelenteni, hogy a győztes egy óriási akadályt vehet a négycsapatos playoff felé. Sokan az év legjobb konferencián kívüli meccseként harangozták be, egymás elleni játékstílus szempontjából a tökéletes párosítás, az Oregon viszont hat éve nem kapott ki otthon konferencián kívülitől. Az Oregon-irányító Marcus Mariotának a Heisman szempontjából is fontos meccs lehet.

A múlt héten már megtudtuk, hogy Kenny Football az új Johnny Football. A Texas A&M hazai pályán a Lamar ellen, sok pontható várható, Kenny Hilltől meg ismét jó számok, pont amikor már elaludna az ember, de aztán még jön egy Ohio State-Virginia Tech is.


18.00: Alabama Crimson Tide (2.) - Florida Atlantic 
21.30: Stanford (13.) - USC (14.)
22.30: Vanderbuilt - Ole Miss (15.)
00.30: Oregon (3.) - Michigan State (7.)
01.30: Texas A&M (9.) - Lamar
02.00: Ohio State (8.) - Virginia Tech