A Steelers szerint Manziel biztos kezd, Brady bizonytalan? Harbaugh engedi játszani a nőverő McDonaldot

2014.09.07. 15:44

Péntek hajnalban egy középharmatos kezdéssel, de biztos győzelemmel nyitotta meg a bajnok Seahawks az NFL 2014-15-ös idényét, a Green Bay Packerst zúzták be hazai pályán, 36-16-os arányban. A vasárnap éjszakai meccsdömpingre sem kell már sokat várnunk, de addig is, itt van egy kis kedvcsináló a dependens kollégáknak.

A Browns offensive coordinator, Kyle Shanahan korábban a héten úgy nyilatkozott, nagyon izgatná a fantáziáját, ha Manzielt végre egy alapszakasz meccsen láthatná játszani. Hogy a közel sem túl rejtélyes megjegyzés mire utal, arról a Steelers bővebb kerete simán meg van győződve, nem mellesleg a 120 yard stábja is. Troy Polamalu free safety és Mike Tomlin főedző után, most a Pittsburgh-i védelem instruktora, az 55 (!) éves edzői múlttal rendelkező Dick LeBeau is garantálta, hogy csapata csakis Johnny Footballra készül, és kizártnak tartja, hogy Hoyerrel (Lebaeu korábbi tanítványával) kerüljön szembe, midőn eljön vasárnap a first defensive snap. „Nagyon meglepne, ha nem őt látnánk a pályán. Az ország egyik legnagyobb tehetsége, nézzék meg a számait. A Brownsnak külön rá tervezett játkosai vannak, kitűnő running-backszerű gyorsággal rendelkezik, mélyre és jól passzol, de ha lyukat hagynak neki középen, már el is tűnt.” LeBaeu az irányítón kívül felhívta a figyelmet a Browns futójátékára is, hisz Ben Tate-nek remek előszezonja volt, valamint Jordan Cameron tight end tehetségre, akitől Clevendban extra sokat várnak Josh Gordon kiesésével. A fire-zone blitz védelem atyja egyébként 2004 óta 28-13-as mérleggel büszkélkedhet újonc irányítók ellenében, akinek magának is több újonccal kell vasárnap kiállnia. A Steelers tavaly még a második legöregebb védelemmel rendelkezett, most viszont az egyik legfiatalabbal, 4 kezdő rookie is megtalálható majd a line-upban (Shazier LB, Mitchell LB, Thomas DE és Worilds OLB). Érdekesség, hogy 2004-ben, LeBaeu első steeler évében 6 újonccal kezdtek, akkor aztán 15-1-es alapszakasz mérleggel és a legjobb védelemként zártak.

A Patriots-nál már közel sem ennyire biztos a helyzet, bár ezt már megszokhattuk Bilicheckéktől, akiken lehet, hogy még egyes titkosszolgálatok sem nagyon igazodnak ki. Brady misztikus vádli sérülést szerzett a héten egy edzés folyamán, de a csapatnál senki nem nyilatkozik a pontos hogyan és miértről. Tom viszont igyekezett megnyugtatni a médiát, hogy biztosan kezd, erre csapata egy fifti-fifti közleményt adott ki nem sokkal azután. Amit biztosan tudhatunk, az az, hogy a leendő Hall of Famer irányító kihagyta a csütörtöki edzést, de elutazott a csapattal a Miamiba. „Fizikailag kihagytam egy napot, de egy rakás extra filmet néztem, mentálisan készültem fel, vasárnapra rendben leszek.” Brady mellett egyelőre Gronk is kérdéses, legalábbis hivatalosan, mert a tight end volt olyan bátor, hogy a Patriots stratégiával, vagyis „az utolsó pillanatig dezinformáljuk a közvéleményt”-tel szembemenjen, és kijelentette, biztosan kezd a Dolphins ellen. Bár tudjuk róla, hogy még amerikai foci szinten sem számít az okosabbak közé, Bilicheck ezért valószínűleg jól elnáspángolja majd.

Ahogy egy jó kis agymosásnál eddig Ray McDonald 49ers védekező falember sem kapott többet, biztosan számít rá Harbaugh főedző, akinek ezer sebből vérző védelme már úgy látszik, nem bír ki több kiesést. McDonaldot a héten vették őrizetbe egy Ray Rice-féle kiütöm az asszonyt buli után, ahol több más csapattársa is jelen volt. Jóllehet Harbaugh korábban egyértelműen kijelentette, bármit csinálhatnak játékosai, csak nőt nem verhetnek, most az újságírói kérdések elől az amerikai alkotmány ötödik kiegészítésével tért ki, miszerint az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ez a vélelem várhatóan egészen a szezon végéig, a bírósági ítéletig kitart majd, amikor nem mellesleg érdemben lehet már igazolni egy helyettest. A frisco védelem kétségkívül nehéz helyzetben van, keretük gyengült a nyáron, a meglévő sztárok közül pedig Aldon Smith-t és NaVorro Bowmant is nélkülözniük kell, előbbit jó darabig, 9 meccses eltiltást kapott, mint visszaeső füves.