Át akarta ugrani, aztán inkább fejbe rúgta

2014.09.08. 09:46

A Pittsburgh Steelers futójátékosa, Antonio Brown negyvenhat yardos punt-visszahordást mutatott be a Cleveland Browns elleni vasárnapi mérkőzésen, ez már eleve látványos volt, aztán olyan történt, amire senki nem számított. 

Brown megpróbálta átugrani Spencer Lanninget, akinek puntját visszahordta, de félúton meggondolta magát, ennek az lett a vége, hogy egyszerűen fejbe rúgta ellenfelét, aki rögtön kiterült. A Steelers tizenöt yardos büntetést kapott a rúgásért, de a következő akcióból rögtön touchdownt szerzett. 

Antonio Brown's Karate Kick (HD)

A mecccs után Brown meg is erősítette, hogy nem akarta bántani Lanninget, arra számított, hogy alacsonyabban marad, egyszerűen rosszul jött ki a dolog. Ettől még simán pénzbüntetést kaphat az NFL-től. A punter sem vette zokon a történteken, twitterére még egy fotót is kirakott a rúgásról. A Cleveland Browns az utolsó negyedben meccsben volt, leginkább azért, mert a pittsburgh-iek huszonnégy pontos előnyt adtak le a szünet után, de a Steelers öt másodperccel a vége előtt egy 41 yardos mezőnygóllal végül csak megnyerte a meccset 30-27-re. A clevelandieknél lehetőséget sem kapott a sokat sztárolt újoncirányító, Johnny Manziel. 

A nap egyik meglepetése, hogy a New England Patriots vereséggel kezdte a szezont, a Miami Dolphinstól kaptak ki 33-20-ra, és mivel a csoportjukban mindenki más nyert, a Tom Brady-érában először fordult elő, hogy csoportjuk utolsó helyén állnak. A San Francisco 49ers simán verte a Dallas Cowboyst idegenben, a texasiaknál a műtétje után visszatért Tony Romo irányító háromszor adta el a labdát az első félidőben, a vége 28-17 lett a 49ersnek.