Szar az idő, szombat van, mondjuk még?

2014.09.13. 08:33

gurley_1.jpg

Itt a szombat, napok óta esik, a college football viszont nem ment sehova, és a tévé előtt is ugyanúgy el lehet ázni, mint odakint. Nézzük a mai felhozatalt.

Ha valamit nagyon kell nézni hattól, akkor ott van a Missouri meccse a UCF ellen, vagy szegény szerencsétlen Vanderbilt, amely talán végre nyer egy meccset az első két hét horrorja után. Ha a Massachusetts ellen sem sikerül, akkor az már tényleg mindennek a vége. 

De az igazán érdekes dolgok később jönnek. Este fél tíztől a hatodik kiemelt Georgia Bulldogs a huszonnegyedikként rangsorolt South Carolina Gamecocks otthonában játszik, Todd Gurley pedig rohanhat tovább a Heismanja felé, át a hazaiak védelmén, amiben azért még mindig vannak komoly problémák. Az irányító Hutson Mason is bizonyíthat végre. Egy igazi SEC-rangadó, amit ha a South Carolina elveszít, ahogy otthon már kikaptak egyszer az Aggiestől, akkor nagyjából lőttek is a szezonjuknak, a Georgiának talán még bele is fér egy vereség, ráadásul 2008 óta nem is nyertek a Gamecocksnál. Ez lesz a nap meccse. 

Tizenegytől a Stanford otthon próbál meg felállni a USC elleni előző héten elbukott meccsből, az ellenfél az Army lesz, az ő jóval gyengébb védelmük ellen feledtethetik a múlt heti szenvedést. 

Éjféltől az Alabama Crimson Tide két győztes meccs után fogadja otthon a Southern Misst, és ez még mindig abból a szempontból érdekes, hogyan alakul a kezdő quarterback pozícióért zajló harc a Bamánál. Igen, a múlt héten 41-0-ra átrohantak a Florida Atlanticon, de a lassan második számúnak tartott Jake Coker is passzolt 201 yardot, huszonvalahánnyal kevesebbet, mint Blake Sims. Szombat este megint mindketten lehetőséget kapnak, negyven, ötvenpontos győzelem is benne van simán. 

A negyediknek rangsorolt Oklahoma a Tennessee-hez megy, hajnal kettőkor kezdenek. A hazaiak eddigi két meccsüket nyerték, ha igazán szeretnének meglepetést okozni ebben ez idényükben, akkor itt az első nagy próbatétel, vagy lehetőség, ahogy nézzük. Butch Jones edző is azt mondta, ez a meccs igazi kihívás lesz a fiataljainak, de azért is szükség van rá, hogy fejlődni tudjanak, és érni. Mindkét csapat eddigi legnehezebb mérkőzése lesz, az Oklahoma győzelme lenne a kevésbé meglepő. 

Éjjel negyed háromkor kezdődik a Texas Longhorns meccse, az ellenfél a tizenkettedikként rangsorolt UCLA, melyet sokan még playoffra is esélyesnek tippeltek a szezon előtt. A két csapat három évvel ezelőtti meccsét 49-20-ra hozták a texasiak, akik a múlt héten otthon égtek 41-7-re a BYU ellen, ezután kéne most talpra állni úgy, hogy az irányító David Ash agyrázkódása miatt továbbra sem áll rendelkezésre. A Bruins eddigi két meccsét nyerte, de közel sem annyira meggyőzően, azért valószínűleg így is meglesz a győzelem. 

Akik még nem unják a Kenny Hill-mániát (és még csak két hete megy a szezon!), azok üljenek le a Texas A&M hajnali hármas meccse elé, a Rice lesz az ellenfél. Az Aggiesnek megint sok pontja lesz, és a védelmük is egyre jobban nyomja, nem véletlenül lépnek előre hétről-hétre az AP pollján. Ha ennyi nem lenne elég, akkor el lehet menni aludni az Arizona-Nevada-meccsre.

21.30: South Carolina-Georgia
23.00: Stanford-Army
00.00: Alabama- Southern Miss
02.00: Tennessee-Oklahoma
02.15: Texas-UCLA
03.00: Texas A&M-Rice
05.00: Arizona-Nevada