Brady-t ma is ütni fogják, de nem bottal

2014.09.14. 18:31

Gyönyörű időket élnek mostanság az NFL környékén leledző moralisták, ha maga a játék nem lenne továbbra is a világ legjobb sportja, valószínűleg kevésbé lelkesen írnám ezt a promót, ha egyáltalán. Asszony-, és gyermekverés, mutyizó csapatok és NFL-komisszár, lassan már örülhetünk, ha csak 20 gramm fűvel és két töltött shotgunnal kapcsolnak le egy játékost autóvezetés közben, na de tényleg ideje a focival törődni.

Vasárnap fő műsoridőben láthatják magyar nyelven a Denver-Kansas City (tavaly még) AFC rangadót, ahol is a Broncos számít toronymagas esélyesnek. Ugyan az Indy ellen az első héten csak az első félidő volt pompás, azért mégis megkockáztatható, hogy még Wes Welker nélkül is a liga legjobb támadó szekciójáról beszélünk. Egy hete azonban a vadló-védelem okozta az igazán nagy meglepetést, hisz a vártnál jobban muzsikált, és még a gyengének tartott line backer sor is erős volt, az új denveri igazolások pedig egytől-egyig hozták magukat, élükön Emmanuel Sanders-szel. Hogy miért csak tavaly számított ez a párharc igazi rangadónak, annak alapvetően kettős a magyarázata. A  KC-nál idénre gyengébb lett secondary, de igazán nagy gondot a frissen újra-szerződött Alex Smith előtt gyakorlatilag kihalt támadó sor jelenti. Három kezdő falember távozott via free agency, egy további eltiltás és sérülés után már jelenleg öt (volt) kezdő hiányzik, egyedül Fisher állja a sarat, mint bal tackle, Smith pánikolhat rendesen.

A Patriots támadófal szintén nevetséges, a Mankins-csere úgy tűnik egyelőre nagyon fáj, a helyettes left guard Marcus Cannon siralmas volt a Dolphins ellen, Brady-t négyszer is sackelték, a zavarásról, siettetésről ne is beszéljünk, én nem tudok ilyen jól számolni. Mindkét tackle is sokszor átengedett, ha csak ebből a szempontból nézzük a meccset, akkor a New England esélyes a történelmi 0-2-re, de van itt más is. A Pats ugyanis bilicheckietlenül rosszul védekezett egy hete, összesen 360 yardot engedtek be, Knowshown Moreno csak úgy lubickolt, mint újdonsült delfin, összesen 191 futott yarddal végzett (itt jegyeznénk meg, hogy méltatlanul kevés pénzért és későn kapott szerződést a tavaly is sziporkázó RB). Az ellenfél az a Minnesota lesz, ami impresszív, sőt domináns játékot mutatott az első fordulóban, még Adrian Peterson nélkül is nehéz dolguk lesz ellenük Brady-éknek.        

Ami az igazán jó futójátékot illeti, a Seahawks ugyan nem adott ki magából közel sem mindent a Packers ellen, de így is magabiztos győzelem aratott a szezonnyitón. Várhatóan nem lesz ez másképp most sem a Green Bay-nél szerényebb képességű Chargers ellen, a  liga legjobb védelme, Percie Harvin (mélységi) keresztátfutásai, és a Lync-Turbin futókombó (207 yard vs GB) ide is biztosan elég lesz. És ha még a felveszik a tavalyi formájukat védekezésben, ne adj isten Russel Wilson rendkívülit nyújt, stb., stb., képzelhetik.

Végül az egész forduló talán legjobb meccsének az Atlanta-Cincinnati ígérkezik, ahol az ifjabb generációk egy-egy top irányító és elkapó játékos-párosa feszül egymásnak (Dalton-Ryan, Green-Jones), mindkét csapat jó formában nyitott, sokak szerint idén akár messzire is juthatnak.

 

A ma esti teljes program:

 

 New York Giants

Arizona Cardinals

 Cincinnati Bengals

Atlanta Falcons

 Tennessee Titans

Dallas Cowboys

 Carolina Panthers

Detroit Lions

 Washington Redskins

Jacksonville Jaguars

 Buffalo Bills

Miami Dolphins

 Minnesota Vikings

New England Patriots

 Cleveland Browns

New Orleans Saints

 San Diego Chargers

Seattle Seahawks

 Tampa Bay Buccaneers

St. Louis Rams

 Oakland Raiders

Houston Texans

 Denver Broncos

Kansas City Chiefs

 Green Bay Packers

New York Jets

 San Francisco 49ers

Chicago Bears