Hullottak a sztárok az NFL 2. fordulójában

2014.09.15. 10:39

A Chiefsnek a szezonjába kerülhet a két hét alatt nagyon hosszúra nyúlt sérültlista, a Seattle-t máris megállították, RG3 pedig ezúttal nem a térde, hanem a bokája miatt hagyhat ki hosszabb időt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy J.J. Watt, a Houston Texans védője az egyik legjobb játékos a ligában, nem véletlenül kapott 99 millió dolláros szerződést nem sokkal a szezon előtt, ám képes volt még rátenni egy lapáttal az eddigiekre, amikor a védelem mellett a támadók között is felbukkant és egy elkapott touchdownnal vette ki a részét a Texans sikeréből az Oakland Raiders ellen.

A Raiders teljesítményéről mindent elmond, hogy sikerült egy play alatt két fumble-t (labdavesztés) is összehozniuk, ami talán még esetükben is új mélypont.

A Seattle Seahawks erődemonstrációval kezdte a szezont, ráadásul másfél hetük volt felkészülni a San Diego Chargers ellen, mégsem sikerült jól a folytatás, hiszen Philip Riversék megnyugtató különbséggel nyertek. A pályán közel 49 fokot is mértek, emiatt a Seattle védelmének tagjai a végére már görcsökkel küzdöttek, ez is segített a hazaiaknak, de a kulcs a már 34 éves tight end, Antonio Gates volt, aki három TD-t is szerzett az áthatolhatatlannak hitt Seahawks-defense ellen.

A különbség lehetett volna nagyobb is, ha a bírók a visszajátszásban észreveszik, hogy Percy Harvin lelépett a pályáról a touchdownja előtt, amit érvényteleníteni kellett volna emiatt.

A "Játéknap hülye döntése" cím egyértelműen a New York Jetsé volt, hiszen az utolsó másodpercekben 24-31-es hátránynál sikerült 37 yardos touchdownt szerezniük, amivel kiegyenlíthettek volna, de egy szabálytalan időkérés miatt visszafújták a játékot, így végül kikaptak.

A San Francisco 49ers nagyon kipukkant a végére a Chicago Bears ellen, amely a negyedik negyedben összesen 3 touchdownt szerezve hajrázott remekül, főleg, hogy ebből kettőt az utolsó 30 másodperben hoztak össze. A meccs legszebb pillanata viszont még korábban, az első félidő végén volt, amikor Brandon Marshall egy elképesztő egykezes TD-vel hozta fel a csapatát 17-7-re.

A Kansas City Chiefs a Broncos ellen elvesztette Eric Berryt és Jamaal Charlest is, bár egyikük sérülése sem tűnt súlyosnak, de mivel már most 0-2-vel állnak, a két legjobbjukat nem nélkülözhetik sokáig. A Tampa Bay védelméből a kéztörést szenvedő Gerald McCoy dőlt ki, a Cincinnati az elkapó A.J. Green nélkül kell, hogy nekivágjon a harmadik fordulónak, míg a Miami az első hét győzelméért nagyban felelős futót, Knowshon Morenót vesztheti el hosszabb időre.

A Washingtonnál amiatt aggódhatnak, hogy Robert Griffin III újabb lábsérülést szenvedett, igaz, ezúttal nem a térdével, hanem a bokájával van gond. Ráadásul az irányító után percekkel DeSean Jeackson, az elkapó is sérülten hagyta el a pályát, de így is nyertek.

A vasárnapi eredmények

Cincinnati Bengals-Atlanta Falcons 24-10

Cleveland Browns-New Orleans Saints 26-24

Buffalo Bills-Miami Dolphins 29-10

Dallas Cowboys-Tennessee Titans 26-10

Carolina Panthers-Detroit Lions 24-7

New England Patriots-Minnesota Vikings 30-7

Arizona Cardinals-New York Giants 25-14

Washington Redskins-Jacksonville Jaguars 41-10

San Diego Chargers-Seattle Seahawks 30-21

Houston Texans-Oakland Raiders 30-14

Denver Broncos-Kansas City Chiefs 24-17

St. Louis Rams-Tampa Bay Buccaneers 19-17

Green Bay Packers-New York Jets 31-24

Chicago Bears-San Francisco 49ers 28-20