Nyoma veszett az NFL első emberének

2014.09.18. 13:51

goodell.jpg

Az ESPN feszegeti a kérdést, ami tényleg elég aktuális, amióta kirobbant a Ray Rice videó miatti botrány, és független vizsgálat indult az NFL ellen, az ember, aki az egész ligának az arca és parancsolója, Roger Goodell, eltűnt. Nyoma veszett. 

A legutolsó nyilvános esemény, amin részt vett, egy középiskolásoknak tartott rendezvény volt múlt hétfőn, itt még a heads up programról beszélt néhány szót, hozzátéve, milyen nehéz munkája van, de hétről-hétre igyekszik megfelelni. Aztán este már nem jelent meg a Panthers-tulajdonos tiszteletére rendezett eseményen, ahol szintén előkerült a családon belüli erőszak témája, Jerry Richardson tulajdonos el is sírta magát beszéd közben.  

És a San Francisco 49ers első hazai NFL-mérkőzésén sem volt ott Goodell, ahova szintén hivatalos lett volna. Se egy nyilatkozat, se egy interjú, se egy nyilvános megjelenés, semmi. Pedig a családon belüli erőszak ügyében, amely ellen harcolni akar, történt pár dolog az elmúlt napokban.

Például:

  • A liga egyik sztárja, Adrian Peterson ellen gyermekbántalmazás miatt indul eljárás, egyik fiát vesszőzte meg, a Vikings felfüggesztette
  • Csütörtökre virradóan letartóztatták a Cardinals futójátékosát, Jonathan Dwyert, aki tizennyolc hónapos gyerekét és annak anyját bántalmazta

 

A nyilvánosság elől visszahúzódott Goodell nem szólalt fel ezekben az ügyekben sem, miközben egymást érik az ugyanolyan botrányok, és nagy kérdés hogyan alkalmazzák majd az új, családon belüli erőszakra vonatkozó szabályokat is. Például a 49ers-játékos Ray McDonalddal mi lesz? A Goodell-párti médiumok nyelve is kezd leolvadni a komisszár seggéről, szponzorok és a politikusok közben egyre többen sorakoznak fel az NFL és Goodell ellen, lassan az a kérdés, hogy Barack Obama mikor szólal meg a témával kapcsolatban.  

Innen szép nyerni, bármit is jelentene most a győzelem Goodellnek.