Csúcsüzembe kapcsol az NCAA-foci

2014.10.04. 09:12

Eljött az NCAA-foci hatodik hete, ezzel pedig véget is ért a bohóckodás, innen már nem marad szombat olyan meccs nélkül, amit érdemes lenne kihagyni. Hogy ez mennyire így van, azt már csütörtökön is jelezte az Arizona, ami idegenben verte a legyőzhetetlennek tűnő Oregon Ducksot.

1-king-hill.jpg

A bombameglepetéssel induló játékhét szombatján is lesz mit nézni. Senki ne szóljon az ESPN-nek, nehogy észrevegyék, mekkorát hibáztak, de sikerült a náluk este 6-os sávban hagyniuk a Texas A&M Aggies (úgyis, mint Johnny Football Clipboard előző lakhelye) és a Mississippi State Bulldogs meccsét, ahol a hatodik kiemelt játszik majd a tizenkettedik ellen. Ha az Aggies nyer, Kenny Hill már tuti Heisman-esélyes, de igaz ez a másik irányítóra, Dak Prescottra is, ráadásul ha a Bulldogs húzza be a meccset, már az SEC nyugati csoportgyőzelem sem lenne akkora meglepetés tőlük. (Azért az Ohio State-Maryland se maradjon figyelem nélkül.)

Ne nagyon izguljuk túl magunkat 6-tól, mert utána csak durvább lesz minden. Például már 21.30-tól, amikor az Alabama átruccan az Ole Miss Rebels pályájára. A hazaiaknak nyilván ez lesz a szezon legnagyobb és legkeményebb meccse, mert hát az Alabama mindenkinek az, az meg csak rátesz egy lapáttal, hogy Lane Kiffin gatyába rázta a Crimson Tide támadóit, a Rebels védelme pedig betonkemény, szóval jó kis muri lesz ebből.

Csakhogy pont ezzel egy időben megy majd a Stanford-Notre Dame is, amire tavaly csak legyinthettünk volna, de Everett Golson idén fantasztikusan játszik a Fighting Irish irányítójaként, de a kihívás adott lesz neki az ország egyik legjobb passz-védelme ellen. Ja, és már csak azért sem szabad kihagyni, mert időnként olyan dolgok történnek egy Stanford-Notre Dame meccsen, mint 2010-ben, amikor Owen Marecic, a Cardinal linebacker-full backje egy futott TD után rögtön csinált egy INT return TD-t is, mindössze 13 másodperc játékidő alatt. (És ott lesz még a 4. Oklahoma és a 25. TCU párharca is...)

Hajnali 1-től is SEC, mi más. A 15. kiemelt LSU megy az 5. kiemelt Auburnhöz az SEC Nyugat rangadóján. Az LSU-nak most épp nem megy annyira, de csak ezért nem írhatjuk le őket, és nemcsak azért, mert tavaly csak ők verték meg a BCS döntőig az Auburnt – ráadásul 14 ponttal. John Chavis tudja, hogy kell Gus Malzahn offense-ét tamadni, de Gusnak mindig van pár trükkje a számára. (Ezzel nagyjából párhuzamosan, 2-től ragadó lesz a Big 10-ben is, ahol a RB-isten Ameer Abdullah terrorizálja majd a Michigan State Spartans védelmét, de azért a Nebraska-Michigian State meccs nem üti az LSU-Auburnt).

A korai tűzijáték miatt a végére nem sok puskapor marad hajnalok hajnalára. Aki még ezek után is bírja majd, arra a nyugati parton a Utah-UCLA és a California-Washington State várhat. A Utes révén egy héten belül két veretlen Pac-12 csapat is eleshet, hiszen az Oregon már bukott. A UCLA abban bízhat, hogy a múltheti Utah játszik velük, amelyik 21 pontos előnyt szórakozott el a Washington State ellen, nem pedig az, ami idegenben verte a Michigant. A másik nyugati mérkőzésen az Oregont majdnem verő Washington State és az a California játszik majd, amelyik idén még nem csinált 31 pontnál kevesebbet, sőt, négy meccsen 47,5 pontos az átlaguk.

18.00 Texas A&M Aggies-Mississippi State Bulldogs
21.30 Alabama Crimson Tide-Ole Miss Rebels
21.30 Stanford Cardinal-Notre Dame Fighting Irish
01.00 LSU Tigers-Auburn Tigers
02.00 Nebraska Cornhuskers-Michigan State Spartans
04.30 Utah Utes-UCLA Bruins
04.30 California Golden Bears-Washington State Cougars