Körtúrára vitték a kapufákat örömükben

2014.10.05. 11:56

Az egyetemi (NCAA) amerikaifoci-bajnokság hatodik hetének legnagyobb meglepetését az Ole Miss Rebels okozta, ami otthon le tudta győzni az Alabama Crimson Tide-ot. A sikert eszelős buli követte, amiből a kapufák sem maradhattak ki.

A meglepetések hétvégéje volt a hatodik forduló, a legnagyobb viszont alighanem a Rebelsé volt, amely 2009 után a legmagasabb kiemelésre számíthat, rádaásul John F. Kennedy elnöksége óta először kezdtek 5-0-s eredménnyel.

A szenvedő fél az évek óta remek formában levő Alabama Crimson Tide volt, a 23-17-es végeredményt ezt a Bo Wallace touchdown állította be.

Ez után viszont elképesztő ünneplés indult be a mississippi Oxfordban, ahol a lefújás utáni pillanatokban máris ezrek lepték el a pályát.

 
Loading

Ole Miss-23, Alabama-17

View on Instagram

Az őrjöngő tömeg este 7.35-kor már le is szerelte a kapufákat, amik öt perccel később a stadionon kívüli, legendás gyülekezőtéren, a The Grove-on vágtak át.

 
Loading

This is our goal post #beatbama

View on Instagram

Alig 10 perccel később a rend őrei is szó nélkül figyelték, ahogy a stadion egyik alkatrésze a kocsijuk mellett megy bulizni az egyetemistákkal, majd darabjaira szakadt.

Az egyik kapufa felbukkant egy utcasarkon, a másik egy nappaliban pihent meg, hogy aztán az egyetem sportigazgatójának megnyugvására újra összetalálkozzon minden darabjával.

Később persze elkezdték feldarabolni szuvenírnek, míg a másik kapu darabjai a késő este csak a The Grove-ig jutottak. A két kapufa útjáról az SBNation még térképet is készített.

Az Ole Miss története során mindössze kilencedszer tudta megverni az ősi rivális Alabamát, utoljára 2003-ben sikerült nekik, akkor is Oxfordban.