El akarta ásni magát, úgy menekült a rendőrök elől

2014.10.24. 14:22

Újabb letartóztatás árnyalja az NFL idén is nagyszerű szezonját, igaz, ez az ügy legalább annyira komikus, mint amennyire tragikus, és szerencsére nem szerepel benne se nő, se gyerek.

A kirívó eset még szerda hajnalban történt a Colorado állambeli Greenwood Village-ben, és a Broncos viszonylag ismeretlen practice squad játékosa, a másodéves John Boyett az elkövető. Boyettet, akinek már másodszor gyűlik meg a baja a törvénnyel rövid, és immáron valószínűleg befejezett NFL karrierje során, a Denver már csütörtökön ki is rúgta, ami nem csoda. A rendőrségi jelentés szerint a safety többszörös kihágást és bűncselekményt követhetett el, melyek kronológiai sorrendben így festenek. 

A volt hatodik körös választott először is jól felöntött a garatra egy helyi bárban, ahol aztán bele akart enni egy másik kuncsaft kajájába, majd miután azt nem engedték neki, üvöltözött, fenyegetőzött, és fizetés nélkül akart távozni. Ekkor jött ki először a rendőrség. A szervek amerikai mércével mérve meglepően udvariasnak bizonyultak, és csupán egy taxit hívtak a számára, Boyett azonban ahelyett, hogy ezt megköszönve józanodni kezdett volna, öt perccel később megverte a taxi söfőrt, majd eddig tisztázatlan okokból ellopott egy lapátot a közeli építkezésről és feltehetően megpróbálta elásni magát. A rendőrök talpig mocskosan találtak rá, mielőtt őrizetbe vették, zaklatás, lopás és fizikai bántalmazás megalapozott gyanújával. A játékos zárásképp még azt üvöltözte a yardoknak, hogy hívják a főnökét, John Elway-t, miközben feléjük köpködött, és a fejét verte a rendőrkocsi ablaküvegébe.

Mi is valami ez utóbbihoz hasonlót tennénk, ha nem lenne sajnos mindennapi hírérték az NFL-t övező erőszak, így most inkább csak röhögjünk tovább.