Korhatáros lesz, ami kilenc után jön

2014.10.25. 14:02

A hétvége egyetemi amerikaifoci programja nem tartogat akkora királyságot, mint a múlt heti Notre Dame-FSU, sőt, csak két meccs lesz kiemelt csapatok között, ez azonban senkit ne tántorítson el a hajnalig való fennmaradástól, bőven lesz mit nézni így is.

Például már este 6-tól egyből a Texas-Kansas State-et, ahol az a ritka eset fordult elő, hogy a hazaiak a kiemeltek, ráadásul a Big 12 élén állnak. A Longhorns még nagyon messze a régi tündöklésétől, de talán a KSU-t meg bírják fogni, és ha nyernének, akkor még nagyobb lehetne a káosz a Big 12-ben.

21.30-tól már több jó meccs is lesz, köztük az első helyre repült Mississippi State-é, amely a Kentuckyhoz megy sima esélyesként. Dak Preskott a Heismanért is megy, szóval nem hibázhat, főleg azok után nem, hogy a KU védelme 295 passzolt yardot engedett Jeff Driskelnek, úgyhogy mészárlás várható.

Ebben a sávban lesz még a West Virginia és az Oklahoma State meccse, ami a vendégek Baylor elleni meglepetése után külön izgalmas lett, és a szebb napokat megélt Michigan-Michigan State rivalry meccs is befigyelhet, bár ezen inkább az lesz a kérdés, hogy a Wolverines szerez-e pontot egyáltalán.

És akkor jön az esti sor, ahol kezdhetünk a harmadik Ole Miss és az 24. LSU meccsével, ahol nyilván a vendégek a favoritok már csak a védelmük miatt is. Elverték az Alabamát, most meg jöhet az SEC másik nagyágyúja, ami idén azért botladozik. Az LSU csúnya szériába kezd ma, hiszen az Ole Miss után az Alabama, az Arkansas és a Texas A&M jön, egyiken sem spórolhatnak a következőre, így viszont kicsinálhatják magukat a végére.

Ekkor lesz a 20. USC és a meglepetésre 19. Utah mérkőzése is. A USC idén csinált már nagy dolgokat meg adott el sima meccseket is, míg a Utah Utes inkább az elvárásoktól fölfelé játszott. Bár nem kiütésekkel nyertek, de stabilan hozták a szintet szemben a hullámzó Trojansszel. A meccs legérdekesebb része Cody Kessler és hazai secondary párharca lesz.

18.00 Texas Longhorns - Kansas State Wildcats
21.30 Mississippi State Bulldogs - Kentucky Wildcats
01.15 Ole Miss Rebels - LSU Tigers
04.00 USC Trojans - Utah Utes