Nem egy maffiaper, csak az NFL bűnügyi statisztikái

2014.11.25. 09:15

A napokban eldőlt, hogy a Minnesota Vikings sztárjátékosa, Adrian Peterson az idén már nem térhet vissza a pályára, játékospályafutása is veszélyben, miután felfüggesztett büntetést kapott, mert nyáron egy vesszővel sebesre verte gyerekét.

Peterson esküdözött, hogy soha többé nem csinál ilyet, és talán az lenne a legjobb, ha valahol máshol folytatná a pályafutását.

Mindenesetre a Minnesota Vikings csapatának kijutott balhékból bőven. Egy adatbázisban 2000 óta vezetik az NFL-játékosok bűnözési statisztikáit, ezek főleg a szezon után, még a komoly edzőtáborozás előtt szaladnak meg. 

Ez csak két szezon bűnözési statisztikája
Ez csak két szezon bűnözési statisztikája

A lajstromot az idény előtt még a Vikings vezette a Cincinnati Bengals előtt letartóztatásokban, azóta csak bővült a lista. Például:

  • a Broncos safetyje, T.J. Ward például egy sztriptízbárban dobálózott pohárral a pincérnőre, aki rászólt
  • a Chiefs cornerje, Sean Smith részegen karambolozott, egy jelzőtáblát sikerült eltalálnia az autójával
  • a két Steelers-játékos, Le'veon Bell és LeGarrette Blount egy közúti ellenőrzés során fűvel bukott meg, az autóból áradt a marihuána szaga, Bell később azzal védekezett, nem tudta, hogy nem vezethet autót, ha be van szívva. Blount azóta már a csapatnál sincs.
  • A ravenses Jimmy Smith-re éppen akkor találták rá a rendőrök, amikor egy nőt hánytatott egy bár vécéjében, azután, hogy közös fotót készítettek. Amikor a nő orvosi ellátást kapott, Smith nem volt hajlandó kimenni a mellékhelyiségből, háromszor kérték meg a rendőrök, hogy távozzon, de csak káromkodás volt a válasz, a negyedik felkérés után letartóztatták.
  • és ott vannak a családon belüli erőszakok, Ray Rice, Adrian Peterson, Jonathan Dwyer és Greg Hardy esete akkora botrányt kavart, hogy abba majdnem az NFL-vezére is belebukott. 

Ha a csapatukat égető NFL-esek régebbi kalandjairól akar olvasni, akkor itt merülhet bele a témába.