90 yardot sprintelt a touchdownért a 105 kilós irányító

2014.12.21. 11:57

Meglehetősen furcsa időpontban, szombaton is volt két NFL-meccs, ráadásul mindkettő a csütörtök esti rangadó (Thursday Night Football) különkiadása volt.

Ezzel persze sikerült is némi zavart kelteniük, mert hogy sem a csütörtök, sem az este nem stimmelt a Philadelphia Eagles és a Washington Redskins meccsén, de legalább NFL-meccs volt.

20141220153327.0

Az első, délutáni találkozót a hazai Washington nyerte, amivel ugyan magán nem segített, mert továbbra is utolsó a csoportjában és már régóta biztos, hogy nem jut a rájátszásba, de könnyen lehet, hogy a 27-24-es győzelemmel elvette ezt a lehetőséget az Eaglestől is.

A másik szombati mérkőzés viszont rengeteg izgalmat hozott, és nem csak azért, mert a San Diego Chargers 21 pontos hátrányból jött vissza a San Francisco 49ers ellen, hogy aztán végül a hosszabbításban nyerjen.

Mielőtt ez megtörtént volna, a 49ers elég jól állt, hiszen a szünetben 28-7-re vezettek. Utána kezdett nagy hajrába a Chargers, a harmadik negyedet két touchdownnal nyitották, vagyis feljöttek 7 pontra, amikor Colin Kaepernick, a hazaiak 105 kilós irányítója begyújtotta a rakétákat és 90 yardos touchdownt szerzett.

A mutatványon még gyorsítva is látszik, hogy nem volt egyszerű, ráadásul külön traumát jelenthetett a Chargers-védő Eric Weddle-nek, aki a mérkőzés első touchdownjánál Frank Gore-ról pattant le, ennél pedig egy testcsellel etették meg.

Kaepernick 90 yardos futott TD-je a San Francisco történetében a második leghosszabb touchdownja volt - a rekord Garrison Hearst 96 yardos futása. Az irányítók között ugyancsak második helyre került ezzel Kaepernick, hiszen Terrelle Pryor 2013-as, 93 yardos TD-je volt csak ennél hosszabb az NFL történetében.

A Chargers végül a nagy hajrá után Nick Novak 40 yardos mezőnygóljával nyert a hosszabbításban 38-35-re.