Erőszakkal hangoltak a karácsonyra az NFL-ben

2014.12.22. 10:01

Egyáltalán nem voltak karácsonyi hangulatban az NFL-játékosok a vasárnapi meccseken, volt, ahol kőkemény ütközés, másolhol gusztustalan taposás borzolta a kedélyeket, de egy kisebb tömegbunyó is volt, ami négy kiállítást is hozott.

Utóbbi a New York Giants és a St. Louis Rams meccsén volt, amikor a Rams-védő Alec Ogletree az oldalvonalon túl ütközött Odell Beckham Jr.-ral. Ezt persze az elkapó nem tűrte, a labdával ellenfele felé csapott, majd bele is rúgott, ebből pedig egyből tömegbunyó robbant ki a cserejátékosok között.

Giants vs Rams - verekedés a pályán

A szabálytalankodó Ogletree egy büntetéssel megúszta, de a giantses Preston Parker, Johnathan Hankins, Damontre Moore, illetve a ramses William Hayes számára egyaránt véget ért a meccs, mert azonnal kiállították őket.

Nem ez volt a Giants-Rams meccs egyetlen furcsa pillanata, egy kicsi a rakásnál ugyanis a New York-iak rúgójátékosa, Josh Brown arcon rúgta Cody Davist, amikor úgy érezte, hogy ellenfele a megélhetését biztosító rúgólábát kezdte ráncigálni.

Nem Browné volt a nap legmocskosabb megmozdulása, hanem a Detroit Lions centeréé, Dominic Raioláé, aki a Chicago Bearsben játszó Ego Ferguson bokáját taposta meg, méghozzá nem is kicsit. Raiola nemcsak, hogy alaposan rákészült, de még jól meg is nézte, hova taposson, nehogy elvétse Ferguson lábát.

Utólag persze tagadta, hogy szándékos lett volna, azzal magyarázta az esetet, hogy megbotlott, azért lépett ellenfele bokájára. Ha makulátlan lenne a múltja, ezt el is hihetnénk neki, de alig pár hete, a New England Patriots ellen egy felesleges – és szabálytalan – pofont osztott ki, majd a mérkőzés végén, amikor már biztos volt, hogy nem nyerhetnek, egy másik játékos térdére próbált rámenni.

Azon a meccsen történt az is, amikor Ezekiel Ansah teljesen szabálytalan módon a sisakjának csúcsával találta telibe a Bears-irányító Jimmy Clausent, aki szerencsére agyrázkódás nélkül úszta meg az ütközést. Bár a szabályok szerint Ansah-t ki kellett volna állítani, valahogy pályán hagyták a bírók.

Tampában a Green Bay Packers és a Tampa Bay Buccaneers meccse után villám csapott a stadion parkolójába a távozó nézők közé. Hét embert kórházba kellett szállítani, de egyikük sérülése sem volt súlyos.

Szerencsére nem csak erről szólt a vasárnap. A Seattle Seahawks például megszerezte a szezon eddigi talán legjobb touchdownját – természetesen a megállíthatatlan futójátékosuk, Marshawn Lynch bizonyult most is megállíthatatlannak. A futóról sorban pattogtak le a védők, a közönség persze megőrült a futástól, ami majdnem olyan volt, mint amit Lynch 2010-ben hazai pályán hozott össze. Azt a Seattle közönsége egy miniföldrengéssel felérő ünnepléssel fogadta.

Az NFL 2014-es szezonjának alapszakaszából már csak egy mérkőzés és egy forduló van, így kezd kialakulni a rájátszás mezőnye. Az AFC-ben a New England Patriotsnak már biztos az első körös pihenő, de a Pittsburgh Steelers, az Indianapolis Colts és a Denver Broncos is biztos playoffos, így már csak két kiadó hely maradt.

Az NFC-ben a Dallas Cowboys, a Detroit Lions, a Green Bay Packers, a Seattle Seahawks és az Arizona Cardinals jutott már be, így ott már csak a Déli csoportból juthat be valaki. Itt ráadásul az utolsó fordulóban pont egymás ellen játszik a csoportgyőzelemre esélyes Carolina Panthers és Atlanta Falcons, így lényegében egy csoportdöntőn dől majd el az utolsó hely.

A vasárnapi eredmények

Atlanta Falcons-New Orleans Saints 30-14
Minnesota Vikings-Miami Dolphins 35-37
Detroit Lions-Chicago Bears 20-14
Green Bay Packers-Tampa Bay Buccaneers 20-3
New England Patriots-New York Jets 17-16
Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers 12-20
Baltimore Ravens-Houston Texans 13-25
Cleveland Browns-Carolina Panhters 13-17
New York Giants-St. Louis Rams 37-27
Buffalo Bills-Oakland Raiders 24-26
Indianapolis Colts-Dallas Cowboys 7-42
Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 35-6