A Lionsnál köthet ki az ausztrál rögbiisten

2015.02.10. 16:18

A Detroit nemrég már befürdött egy rögbissel, de nem adják fel ezt a projektet, és az ausztrál legendával, Jarryd Hayne-nel is bepróbálkoznak, legalábbis a legfrissebb hírek szerint ők a legesélyesebbek arra, hogy szerződtessék a játékost.

Azt viszont nem tudni, mikor dőlhet el, hogy Hayne hol kezdheti majd meg az NFL-karrierjét. Az ügynöke pár hete azt mondta a Detroit Free Pressnek, hogy arra várnak, minden csapatnál teljes legyen az edzői stáb, de most, hogy ez már megtörtént, még mindig nincs új fejlemény.

jhayne2.jpg

Ennek ellenére továbbra is a Lionst tartják a favoritnak, náluk kétszer is járt próbajátékon a 189 centis, 100 kilós játékos, emellett pedig a helyi GM, Martin Mayhew is úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeretnék megszerezni.

Közben viszont már eldőlt, hogy várhatóan running back lesz Hayne megfelelő pozíciója, itt viszont Joique Bell-lel, Reggie Bush-sal, Theo Riddickkel és George Winn-nel kellene megküzdenie, hogy a rosterre kerülhessen. Az egyeztetések ideje alatt továbbra is Sydney-ben edz Hayne az RB-specialista Clarence Shelmonnal, majd csak a szerződés aláírására utazik vissza az Egyesült Államokba.

Intő jel lehet viszont a Lions-szurkolók számára, hogy egy éve hiába vártak egy rögbisztárra, nem lett az egészből semmi. Akkor a sprintersebességgel bíró amerikai, Carlin Isles írt alá hozzájuk, de december végétől csak februárig volt érvényes szerződése az NFL-csapattal, az edzőtábor előtt inkább elment a Glasgow Warriorshoz rögbizni, hogy nehogy lemaradjon a 2016-os riói olimpiáról.

14314816-large.jpg

Egy workouton viszont 4,22-es 40 yardot mértek nála, amire Isles csak annyit mondott, hogy ez a kocogótempója, 4,1-et is tud futni, ha nagyon akar. Pedig már 4,22-vel is a leggyorsabb lett volna a tavalyi Combine-on, ahol Dri Archer 4,26-ja volt a legjobb idő.