Leáldozóban az NFC North-nak?

2015.03.03. 18:30

Chicago Bears

Első pick: 1/7, cap space: 25,3 millió dollár, szabadügynökök száma: 17

Kicsit csalásnak is tűnhet, hogy az egyébként (papíron) nem túl gyenge Bears idáig süllyedt, de hát mindennek oka van, és tényleg megértek egy újjászületésre. Új vezetőedző (John Fox), új OC (Adam Gase, mindketten a Broncostól), új DC (Vic Fangio, 49ers) és új GM, de a nagy kérdés, hogy fel tudják-e rázni Jay Cutlert, aki nagyjából ilyen volt az egész szezonban:

Cutler túl jó ahhoz, hogy az új vezetés ne próbálja meg vele legalább egy szezonig, ráadásul Mariota és Winston is már elmegy majd a 7. helyig - ha véletlen mégsem, akkor viszont hülyék lennének nem behúzni.

A nagyobb gond viszont a védelem, ezt kéne erősíteni, ráadásul úgy, hogy Lance Briggs, Charles Tillman, Chris Conte és Stephen Paea is szabadügynökök a nyáron.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ***

Detroit Lions

Első pick: 1/23, cap space: 17,9 millió dollár, szabadügynökök száma: 23

Nagyon érdekes helyzet állt elő a Lionsnál, ugyanis a top 3 DT szabadügynök: Ndamokung Suh, Nick Fairley és CJ Mosley. Ráadásul ők döntöttek így, bár nem lehet hibáztatni őket azért, hogy nem vállalták be a kb. 27 milliós cap hitet jelentő franchise taget Suh-val.

Cserébe a balhés center, Dominic Raiola és a corner Rasean Mathis is szabadügynök, bár egyik sem valami fiatal, úgyhogy lehet, hogy engedik őket elmenni. Ha Raiola megy (és a guard Rob Sims is), mindkét fal újjáépítésével gondban lehetnek majd. Az viszont már biztos, hogy Reggie Bushból elegük lett, a futót ugyanis idejekorán kitették a csapatból. Az ok? 2012 óta nem volt teljes szezonja, erre pedig nem nagyon lehet építeni.

Lemaradtak a rögbilegenda Jarryd Hayne-ről is, így a hype is elkerüli őket majd a nyáron.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: **

Green Bay Packers

Első pick: 1/30, cap space: 32,5 millió dollár, szabadügynökök száma: 19

Szinte a zsebükben érezhették a Super Bowlba jutást, ehhez képest viszont elég jól állnak, bár azért a költhető pénz nem tűnik túl soknak, ha figyelembe vesszük, kiket kéne megtartaniuk/pótolniuk.

Randall Cobb fontos elem lett a passzjátékban, John Kuhn az egyik legjobban blokkoló FB a ligában, BJ Raji bármennyire is sérült volt a szezonban, elég nagy helyet foglalt mindig is középen. A legfontosabb viszont Bryan Bulaga megtartása lehet, utána jön Kuhn és Cobb, van gondjuk tehát elég.

Az onside kicknél nagyot betliző Brandon Bostickot már kivágták, de nem rajta múlik a franchise jövője. Viszont az sokat segíthet, ha szereznek egy normális belső linebackert, hogy ne Clay Matthewsnak kelljen ott nyomulnia, főleg azután, hogy AJ Hawktól is megváltak február végén.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ***

a1.jpg

Minnesota Vikings

Első pick: 1/11, cap space: 11,8 millió dollár, szabadügynökök száma: 13

Hiába van költhető pénzük, szinte biztos, hogy még többet akarnak majd csinálni pár szerződés átdolgozásával, hogy nagyon beerősítsenek a nyáron. Rengeteg fiatal játékosuk van, most kell lépniük a veteránok terén is. Ha nekiállnak a tárgyalásoknak, Greg Jenning és Chad Greenway telefonja csöröghet először, mert ők most 20 millióba fájnak a csapatnak.

A legnagyobb kérdés viszont mindenképp Adrian Peterson jövője, vagyis hogy egyáltalán marad-e a Vikingsnál az RB. Papíron már visszatérhet, bár lesz még dolga a futónak a bíróságon, hogy jogerős maradjon az ítélet. Viszont akárhogy is döntenek róla, a hírek szerint a Lions nem akarja bevállalni a  15,4 milliós cap hitet, hiszen ha cutolják,13 millió ebből felszabadul, ami rengeteg pénz. Előtte persze megpróbálják eltrade-elni, de ez nem anyira egyszerű.

A QB Christian Ponder elengedhető Teddy Bridgewater érkeztével, akinek inkább a falban kéne erősítés, meg pár jó célpont: akár egy jó csere/helyettes Peterson mellé is. Pótolhatatlan szabadügynökük viszont nincs, a jövő a Vikingsé, de hát hányszor mondtuk már ezt az elmúlt években...

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ****