A legtöbb játszótársát elvesztheti Manning

2015.03.09. 20:24

Denver Broncos

Első pick: 1/28, cap space: 20 millió dollár, szabadügynökök száma: 14

Gary Kubiak kinevezése nagyon izgalmas lesz Denverben, és elsősorban nem amiatt, hogy 8 éven át volt irányító, majd 10 éven át edző a Broncosnál. Inkább Kubiak offense-e lesz érdekes Peyton Manninggel, merthogy a veterán QB már nem fogja megfutni neki a bootlegeket, de nyilván nem is ezt várja tőle.

A nagyobb igazolás (vagy inkább visszatérés) viszont inkább Wade Phillips a védelem élére, aki vezetőedzőnek teljesen alkalmatlan, DC-ként viszont az egyik legjobb, elég csak megnézni, miket művelt a Chargers vagy a Texans védelme alatta. Phillips, illetve az OC Rick Dennison is kötődik Denverbe, előbbi előbbi DC, majd HC volt bő 20 éve, utóbbi pedig 14 évet töltött már a csapatnál, egy részét OC-ként.

julius-thomas-broncos1.jpg

Na de nézzük a játékosokat: Demaryious Thomas marad a franchise taggel, ezzel viszont még nincs megoldva minden, mert Julious Thomas, Wes Welker, Jacob Tamme, a védelemből pedig Terrance Knighton szabadügynök, (Thomas állítólag megy is...), míg a másik falból Orlando Franklin lesz az, aki biztos nem tér vissza.

Mivel Kubiak alatt szinte 100 százalék, hogy zone blokkolásra váltanak, a támadó fal ezért még jobban átalakulhat. D. Thomas megtartása nagyon fontos lépés volt, de a többi játszótárs nélkül sokat csökkenhet Manning teljesítménye. Igaz, az ő kímélése miatt a futójáték is nagyobb szerephez juthat...

Ennyire lesznek játékosok a piacon: **

Kansas City Chiefs

Első pick: 1/18, cap space: -1,7 millió dollár, szabadügynökök száma: 19

Hiába kapott Justin Houston taget, a DE annyira elégedetlen ezzel, hogy sorra hívogatja a csapatokat, ki vinné el őt két első körös pickért, ami sosem jó jel, mint ahogy azt sem, hogy nyíltan hangoztatja, hogy simán otthon marad a 10. hétig, és nem írja alá a tendert.

Tamba Hali volt olyan jó fej, hogy átdolgozza a szerződését, a 12 millióból felszabadult részből pedig szereznek majd egy Jeremy Maclint. Kérdés viszont, hogy Dwayne Bowe pedig 10,75-ös cap hitjét benyelik-e. A spórolás jegyében korábban már elküldték Anthony Fasanót és Joe Mayst, de még így sem állnak túl jól pénzzel.

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a center Rodney Hudson szabadon mehet (Oaklandbe...), míg a remek, de sokat sérült Eric Berry a Hodkin-limfóma miatt távozhat, legalábbis addig, amíg fel nem épül.

Ennyire lesznek játékosok a piacon: *

020315-hudson-image2.jpg

Oakland Raiders

Első pick: 1/4, cap space: 63,5 millió dollár, szabadügynökök száma: 18

Szokásos a képlet nyugaton: egy tonna költhető pénz és egy rettenetes csapat. Cserébe viszont kb. csak Darren McFadden olyan játékos, akiért megérné sírni, ha elmegy, bár inkább nem szeretnék, ha menne, hiszen Maurice Jones-Drew visszavonult.

2002 óta nem volt nyertes szezonjuk, a gyógyírt pedig újra egy denveri DC-ben látják, de kérdés, hogy Jack Del Rio mennyivel lesz jobb, mint az a Dennis Allen, akit négy meccs után vágtak ki.

Legalább van üde színfolt Derek Carr személyében, aki tényleg a jövő QB-ja lehet Oaklandben (Los Angelesben???). A védelem viszont hát, khm, izé, ahol a 38 éves Charles Woodson még meghatározó lehet, az olyan is. Elküldték innen Tyvon Branchet és LaMarr Woodleyt, lesz tehát hova igazolni új embereket.

Egy centerre, Hudsonra már elszórtak egy zsák pénzt, de bőven van még, ahonnan az a cash jött.

Ennyire lesznek játékosok a piacon: ***** (Ha van eszük.)

San Diego Chargers

Első pick: 1/17, cap space: 26,8 millió dollár, szabadügynökök száma: 18

Tele vannak neves free agentekkel, mégis hatalmas terveik vannak, de lehet is, mert King Dunlap már biztos, hogy marad, és közben megszerezték Jacoby Jonest is, nincsenek tehát kilátástalan helyzetben.

Mehet viszont Brandon Flowers, Eddie Royal, Ryan Matthews, Nick Hardwick pedig visszavonult, bár ő sérült volt a szezon jó részében. Dwight Freeney-ért nem sírnának, de a sok távozóval elvékonyodhatnak.

A nagyratörő terv legfontosabb eleme Ndamokung Suh lett volna, szombaton legalábbis úgy tűnt, hogy bejelentkeznek ők is érte, de már a Dolphinst emlegetik már biztos befutónak.

Ennyire lesznek játékosok a piacon: **