Viszlát, 49ers!

2015.03.10. 14:12

Arizona Cardinals

Első pick: 1/24, cap space: 21,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 12

A legjobb hír Arizonában nem is a szabadügynökökhöz kötődik, hanem a QB Carson Palmerhez, aki a hírek szerint tök jól halad a rehabbal és kész lesz a szezonra. Elment viszont a védelemből Darnell Dockett a 49ershez, de elment a DC Todd Bowles is, aki már a Jetset vezényli.

Az kérdés, mi lesz Antonio Cromartie, Larry Foote, Dan Williams és a többiek sorsa, de biztosítéknak már szereztek egy Sean Weatherspoont a Falconstól. Ezzel viszont még nincs kész a védelem, ami ugyan erős volt, de ha ennyien elmennek esetleg, azt azért megérzik.

Az offense nagyjából egyben marad, így elég lesz a védelemre koncentrálniuk, és mivel most cseréltek koordinátort, akár kicsit alakíthatnak is rajta.

Ennyire lesznek játékosok a piacon: **

20140105_mjr_su5_171_0.jpg

St. Louis Rams

Első pick: 1/10, cap space: 14,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 12

Az induláskor nem volt cap space-ük, mostanra sem lett túl sok, pedig ehhez a falból meg kellett válniuk Jake Longtól és Scott Wellstől. Utóbbi 16 meccset kezdett a fal közepén, de rettenetes volt, Long viszont csak hetet (LT és RG), de ő sem volt kiemelkedő, meg lehet, hogy vissza is vonul.

A legnagyobb kérdés mégis Sam Bradford jövője. A pályán nincs vele komolyabb baj, csak rengeteget sérült (az elmúlt két szezonban 7 meccse volt...). A 10. helyen Mariota és Winston már nem lesz, így konckázatos lehet, ha QB mellett döntenek a drafton, de valami biztosíték kelleni fog Bradford mögé - ezért is röppent fel a hír, hogy Tavon Austint odaadnák Nick Folesért.

Akárhogy is lesz, a falat teljesen újjá kell építeniük, ami nem lesz egy könnyű feladat, miután Joe Barksdale is ment a jobb szélről.

Ennyire lesznek játékosok a piacon: *

San Francisco 49ers

Első pick: 1/15, cap space: 22,1 millió dollár, szabadügynökök száma: 17

Eléggé úgy néz ki most már, hogy Jim Harbaugh egy süllyedő hajót hagyott el San Franciscóban, de lehet, hogy csak a véletlenek játszanak össze. Mindenesetre a védelemnek szar hír, hogy Patrick Willis és Justin Smith is visszavonul, még úgy is, hogy Dockett náluk kötött ki. Dan Skuta nem megasztár azért, de ő is elmehet, Navarro Bowmant meg állítólag ők tennék ki elbukott orvosi miatt.

A Colin Kaepernick trade-et inkább hagynánk, majd kiderül, azzal mi lesz, jó hír viszont, hogy Michael Crabtree helyére Torrey Smith kerülhet, Colin tehát (ha marad) dobálgathatja az égbe fel a labdákat 60 yardos passzokért. Frank Gore viszont megy, de legalább Carlos Hyde-dal és az ausztrál rögbissel rendben lesznek ezen a poszton. Bár Iupati blokkjai eléggé hiányoznak majd.

De meg vannak mentve, mert a long snapper Kyle Nelson marad még négy évig!

Ennyire lesznek játékosok a piacon: **

Seattle Seahawks

Első pick: 1/31, cap space: 24,7 millió dollár, szabadügynökök száma: 22

seattle-seahawks-cornerback-byron-maxwell.jpg

Byron Maxwell már ment a védelemből, de igazából ő nem is fog annyira hiányozni a Legion of Boomból, mert Sherman, Chancellor és Thomas is maradnak, úgyhogy nincs para. Nagyobb hiányzó lehet a DC Dan Quinn, de mivel még decemberben megoldották Cliff Avril és KJ Wright hosszabbítását, ez sem annyira érzékeny veszteség.

Megegyeztek Marshawn Lynchcsel is, így kb. Kevin Williams, James Carpenter és O'Brien Schofield a legnagyobb szabadügynök náluk, akiket simán tudnak pótolni, ennyi pénzből meg pláne. Nem árt viszont előre gondolkodni, mert Russell Wilson szerződése lejár hamar, és nyilván a legjobban fizetett QB lesz belőle.

Ennyire lesznek játékosok a piacon: **