Öt perc alatt megőrült az NFL-piac

2015.03.11. 11:11

A vártnál is őrültebbre sikerült a szabadügynök-piac első éjszakája az NFL-ben, már a nyitás utáni percekben robbant az egyik legnagyobb üzlet: a New Orleans Saints elcserélte sztár tight endjét, Jimmy Grahamet. 

graham.jpeg

Graham a tavalyelőtti Super Bowl-győztes Seattle Seahawkshoz került, a legutóbbi nagydöntő vesztese elég nagy árat fizetett érte, odaadták Max Unger centert és elsőkörös draftjogukat, a Saints a játékos mellett egy negyedik körös draftjogot küldött cserébe. Graham 2010 óta volt a Saintsnél, azóta 4752 elkapott yardja és 51 touchdownja volt. "Engem is ugyanúgy sokkolt a dolog, mint bárki mást" - mondta a Saints-irányító Drew Brees a történtekről. Ám lehetett arra számítani, hogy a csapatnál komoly mozgások várhatók a cap-helyzet miatt. És ki tudja még, hol a vége, mert az éjszaka olyan pletykák is voltak, hogy a New Orleans akár Breestől is megválna. 

Elég sok Philadelphia Eagles-szurkoló kiakadt a nap egyik meglepő quarterback-cseréjén, ugyanis a philadelphiaiak odaadták Nick Folest a St. Louis Ramsnél játszó Sam Bradfordért, A Rams a 2015-ös drafton egy negyedik körös, a 2016-oson meg egy második körös draft picket is kapott, míg az Eagles egy ötödik köröset kapott. Az elég bonyolult ügyletben van egy olyan kondíció is, hogy az Eagles kaphat még egy picket attól függően, hogy Bradford mennyit játszik. Ha legalább a meccsek ötven százalékát, akkor egy negyedik körös draftjog jár nekik, ha egyáltalán nem játszik, akkor egy harmadik köröset. Ha ötven százaléknál többet, akkor semmit sem kap a Philadelphia. 

Nagy kérdés volt, hogy a Patriots meg tud-e egyezni, Darrelle Revisszel az utolsó utáni pillanatokban, ám a friss Super Bowl-győztes cornerback végül visszatért korábbi csapatához, a New York Jetshez. Az öt évre hetvenmillió dollárt kapó játékos hazatérésként emlegette a visszatérést. A Jetsnél az is eldőlt, hogy nem tartanak igényt Percy Harvinra, miután egy trade-del megszerezték a chicagói Brandon Marshallt.

Az már eldőlt korábban, hogy hogy a sokak által megkörnyékezett exlionsos Ndamukong Suh rekordpénzért aMiami Dolphinshoz kerül (bár szerződés még mindig nincs a hírek szerint), de a Detroit Lions is igyekezett aktív lenni, megszerezték a Baltimore Ravenstől Haloti Ngatát. 

A San Francisco49erstől távozó Frank Gore a Philadelphia Eagles helyett az Indianapolis Coltsban folytatja, a running back három évre írt alá 12 millió dollárért, és várhatóan csatlakozik hozzá a Texanst elhagyó Andre Johnson elkapó is. 

Maradtak még  nagy kérdések azért, például, hogy mi lesz a Cowboysban a múlt idényben 1845 yardot futó DeMarco Murray-vel, akit előbb a Jaguarsszal, majd az Eaglesszel hoztak szóba.