Felrobbant az NFL: Tim Tebow visszatért

2015.04.20. 07:38

tebow_1.jpg

Tim Tebow visszatért az NFL-be, a Philadelphia Eagles hétfőn egyéves szerződést köt az elmúlt évek egyik legmegosztóbb figurájával, aki mostanság már csak az egyetemi amerikaifutballról szakértősködött egy sportcsatornán.

Az egykori Broncos-irányító márciusban már járt az Eaglesnél egy workouton, de akkor nem szerződtették le, csak akkor lett volna esélye, ha a sérült Matt Barkley-t eltradelik. Barkley maradt, és végül Tebow-ra is szüksége volt Chip Kellynek edzőnek. Kelly most azt nyilatkozta, hogy mindig is nagy rajongója volt a robusztus irányítónak.

Mielőtt bárki izgalomba jönne: a 27 éves Tebow negyedik számú QB-ként érkezik a keretbe, elég nagy szám lenne, ha bekerülne a végleges keretbe a szezon előtt, elsősorban azért lesz jó, hogy a nyári felkészülés során segítségére legyen az Eaglesnek, ahol ott van még Mark Sanchez és Sam Bradford, valamint G.J. Kinne.

Ha meg tudja verni Kinnét és Barkley-t, akkor bármi lehet, még passzolhat is Chip Kelly rendszeréhez. Tebow két éve a Patriotsnál próbálkozott, de ott nem került be végül az 53 fős keretbe, azelőtt pedig a New York Jetsnél töltött egy katasztrofális szezont. A Jetsnél nem sikerült Mark Sanchez mögött a csapatba kerülnie, holott már a szurkolók is a kezdőbe követelték, annyira pocsék volt a helyzet irányítófronton. Sanchezzel most újra csapattársak lesznek.

Az Eagles-szurkolóknál azért nem volt túl nagy az öröm, sokak már Sam Bradford megszerzése után is fanyalogtak Chip Kelly döntésén. 

Tebow-nak 2011-es szezon playoffja óta nem volt touchdown-passza, azon az emlékezetes playoff-meccsen a Pittsburgh Steelerst ejtették ki a rájátszásból. Utána mennie kellett Peyton Manning érkezése miatt. Azóta egyetlen edzőnek sem sikerült rájönnie, hogyan lehetne hasznosítani a tökéletes fizikummal rendelkező játékost. Az irányító az elmúlt két évben igyekezett formában tartani magát, azzal a Tom House qb-edzőnél készült, aki a Patriots-irányító Tom Bradyvel is dolgozott már.

Tebow megosztó figura, de érkezése miatt felrobbant az NFL, hiszen senki nem felejtette el, időről-időre bedobták a nevét egy-egy csapatnál, mint végső megoldást, de két év alatt egyetlen lehetőséget sem kapott. A küzdőszellemét mindenki ismeri, innentől kezdve még nagyobb lesz a cirkusz az Eagles háza táján.