9 mp alatt két TD, ilyen is ritkán van az NFL-ben

2015.09.18. 09:56

Elképesztő bejefezése lett a csütörtöki Denver Broncos-Kansas City Chiefs csoportrangadónak, amit az utolsó 40 másodpercben sikerült elbukniuk a hazaiaknak.

A csütörtöki mérkőzés legnagyobb tanulsága az volt, hogy a Broncos az idénre brutálisan megerősített védelmének köszönhetően már elviseli, ha Peyton Manning már nem kiváló, csak szimplán jó, vagy átlagos teljesítményt nyújt.

Ez a Chiefs ellen a második negyedben is érződött, Manning ugyanis az első után a második fordulóban is dobott egy pick-sixet, vagyis az ellenfél TD-t vitt az egyik eladott labdájából. A szerencsés ezúttal az újonc Marcus Peters volt, a Chiefs pedig ezzel a touchdownnal már 14-0-ra vezetett, mivel nem sokkal előtte Jamaal Charles is futott egy TD-t. Manning ezzel karrierje során másodszor kezdte két egymást követő pick-sixes meccsel a szezont 1998 után, ráadásul előbb volt két interceptionje, mint touchdownja.

Peters INT return TD-je Manningről

Később viszont beindult az irányítólegenda, a félidőig két touchdownnal kiegyenlített, és bár a harmadik negyedben újra hátrányba került, olyan kedvvel dobált, hogy a harmadik negyed közepén elérte a 70 ezer passzolt yardot, az NFL története során másodikként. Erre egyedül Brett Favre volt még képes, de Manning 35 meccsel előbb érte el a mérföldkövet, ráadásul a 71838 yardig jutó Favre-t már az idén leelőzheti.

A hajrára viszont Chiefs-vezetéssel értek el, a Kansas City 24-17-re ment, de ezt nem tudták tartani: Manning 40 másodperccel a lefújás előtt kigyenlített, majd jött a dráma. A Chiefs az első támadójátékból ugyanis a biztonságos futójátékot választotta az NFL egyik running backjével, Jamaal Charlesszal, de kiverték a kezéből a labdát, amit Bradley Roby 21 yardról visszavitt az end zone-ba, megnyerve a Broncosnak a mérkőzést.

A Broncos győztes TD-je

A Denver ezzel 2012 óta 18-1-es mérleget tud a csoportellenfelei ellen, Manning pedig 14-1-re javította összesített eredményét a Chiefs ellen pályafutása alatt.

Eredmény

Kansas City Chiefs-Denver Broncos 24-31