Egy elütött labda miatt tomboltak az NFL-ben

2015.10.06. 10:29

Előzetesen úgy tűnt, hogy az NFL talán legjobb elkapójának és cornerbackjének, vagyis Calvin Johnsonnak és Richard Shermannek az összecsapása jelenti majd a legnagyobb izgalmat a hétfő esti rangadón a Seattle Seahawks és a Detroit Lions között, és bár ez nagyjából be is jött, a végeredmény a bírókon, pontosabban egy hibás döntésen múlt.

A Lions és a Seahawks védelme is nagyon összeszedte magát a hétfő esti rangadóra – a hazaiak szinte teljesen megölték a Detroit futójátékát és az irányító Matt Staffordnak sem adtak sok teret, míg a vendégek bőven erőn felül teljesítve hoztak össze hat sacket és három fumble-t. Utóbbiból kettőt pont Russell Wilsonon csináltak, a másodikat pedig a falember Caraun Reid vitte vissza touchdownra, 13-10-re a negyedik negyed közepén.

Caraun Reid fumble return TD-je Russell Wilsonról

A dráma viszont csak ezután jött, egészen pontosan a meccs utolsó Lions-támadásában. A detroiti elkapó, Calvin Johnson az egyyardos vonalig jutott Stafford passzával, ám ott Kam Chancellor egy jól irányzott ütéssel ki tudta verni a kezéből a labdát, ami a célterületre pattogott. Ott pont a Seahawks-védő K.J. Wright elé került, aki nem habozott, fogta, és szándékosan kiütötte a pályáról a labdát, ami után a bírók touchbacket ítéltek, vagyis a Seattle támadhatott a saját 20 yardosáról.

Csakhogy ez teljes mértékben hibás ítélet volt, amit az NFL Játékvezetői Bizottságának alelnöke, Dean Blandino már a meccs utáni másodpercekben is megerősített. Helyesen ugyanis büntetni kellett volna Wrightot a szándékos labdaelütésért, tehát 1:45-tel a vége előtt a Lions támadhatott volna – mivel „élő labdánál” történt a szabálytalanság, ezért a labdát utoljára birtokló csapat, így a Lions maradt volna támadásban.

A meccset eldöntő játék a Lions-Seahawkson

A mérkőzés után Wright maga is azt mondta, hogy direkt ütötte ki a labdát, nem akart kockáztatni azzal, hogy rávetődik, vagyis ő sem ismerte a szabályt, amin akár a meccs is múlhatott, hiszen egy yardról a minimum elvárás az lett volna, hogy a Lions kiegyenlítsen 13-13-ra, ehelyett viszont a Seattle pörgette le az órát a győzelemért.

A Seahawks a gyenge kezdés után így már 2-2-vel áll, a Lions nagy meglepetésre négy meccs után még nyeretlen.

Eredmény

Detroit Lions-Seattle Seahawks 10-1315%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft