Megvan az év legőrültebb elkapása az NFL-ben

2015.10.12. 10:17

NFL vasárnapi játéknapja után öt veretlen csapat maradt a ligában, a Detroit Lions viszont lassan temetheti az idényét, mert ötödik mérkőzését is elvesztette. 

A nap elképesztő mozdulata a Cleveland Brownsban játszó Gary Barnidge-é volt, akinek eddig is voltak már látványos húzásai a szezonban. Most egy tizennyolc yardos touchdown-elkapást hozott úgy össze úgy, hogy a lábait is használta, hogy meglegyen a labda. A passz után a baltmore-i Will Hill elől próbálta meg lehalászni, ám az ütközés után nagyon úgy nézett ki, hogy nem lesz meg az elkapás, és a földre hullik labda. De Barnidge pazarul reagálta le a helyzetet, és miután Hillről lepattant, a lábaival még össze tudta fogni, majd lenyúlt érte, és befordult az endzone-ba a földön fekve.

Gary Barnidge Makes Miraculous TD Catch Between His Legs

A ravensesek reklamáltak, hogy leesett a labda, ám a felvételek alapján egyértelmű volt, hogy a tight endnek sikerült biztosítania a lábaival. A meccs után annyit mondott a történtekről, hogy egy kicsit magasan jött a passz, és látta, hogy Hillen megpattan a labda, de amikor érezte, hogy a lábához ér, akkor gyorsan megpróbálta összekulcsolni. "Szerencsém volt és figyeltem, nem a különleges képességeimről szólt" - értékelte. Barnidge zsinórban harmadik meccsén szerzett touchdownt a Brownsban, ilyet tight endként 1983 óta senki nem csinált a csapatban. Most 98 elkapott yarddal és egy elképesztő TD-vel zárta a napot, és a meccset is megnyerték 33-30-ra.

A címvédő New England Patriotsnak csak a meccs eleje volt nehéz a Dallas Cowboys ellen, leginkább az eltiltása után visszatérő Greg Hardy keserítette meg Tom Brady irányító életét, kétszer is sikerült sackelnie, a védelemnek összesen négyszer az első negyedben, de a folytatásban már megoldották ezt a New England-iek. A harmadik negyedben már 17-3-ra vezetett a Patriots, innentől nem nagyon volt kérdés, hogy ki nyer,  a másik oldalon pedig a sérült Tony Romót helyettesítő Brandon Weeden most játszotta a leggyatrább meccsét, de igazából a dallasiak futójátékosa se nagyon akart működni. 

A Green Bay Packers és a St. Louis Rams meccsén megszakadt Aaron Rodgers hatalmas sorozata: 1043 nap után dobott először interceptiont hazai pályán, összesen húsz meccset hozott le eladott labda nélkül otthon. Ennél sokkal rosszabbul járt a vendégek irányítója, Nick Foles, akit annyira sikerült szétnyomasztania a hazaiknak, hogy összehozott négy interceptiont. A Packers 24-10-re nyert és továbbra is veretlen, míg a Ramsnél annak legalább örülhetnek, hogy az első körben draftolt futójátékosuk, Todd Gurley a térdszalag-szakadása után egyre jobb formában van, most 159 yarddal zárta a meccset. Plusz a St. Louis-iaknak van egy olyan punterük, mint Johnny Hekker, aki fake puntoknál képes 20 yardos passzt kiosztani, mondjuk Hekker középiskolásként irányítót játszott. 

RAMS GET FIRST DOWN ON BEAUTIFUL FAKE PUNT

Veretlen tudott maradni a Cincinnati Bengals is, a Marshawn Lynchet továbbra is nélkülöző Seattle Seahawksot verték meg 27-24-re egy olyan mezőnygóllal, ami a kapufáról pattant be. A Denver Broncos szintén veretlen, az Oakland Raiders ellen szerezték ötödik győzelmüket, de a csapat támadójátéka továbbra sem az igazi, Peyton Manning irányító is elismerte a 16-10-es győzelem után, hogy személy szerint neki is sokat kell javulnia. Nem volt könnyű szülés az Atlanta Falcons ötödik győzelme sem, a Washington Redskinst csak hosszabbításban tudták megverni 25-19-re. A futójátékos Devonta Freeman továbbra is megállíthatatlan, 153 yarddal és egy újabb touchdownnal zárta a mérkőzést. 

Eredmények: 

Baltimore Ravens–Cleveland Browns 30–33

Dallas Cowboys–New England Patriots  6–30

Oakland Raiders–Denver Broncos 10–16

Cincinnati Bengals–Seattle Seahawks 27–24

Atlanta Falcons–Washington Redskins 25–19

Kansas City Chiefs–Chicago Bears  17–18 

Tampa Bay Buccaneers–Jacksonville Jaguars  38–31

Philadelphia Eagles–New Orleans Saints  39–17

Green Bay Packers–St. Louis Rams  24–10

Tennessee Titans–Buffalo Bills  13–14

Detroit Lions–Arizona Cardinals  17–42

New York Giants–San Francisco 49ers  30–27