40 éves, meccseket nyer, naná, hogy doppingtesztekre hurcolják

2015.12.04. 14:46

Amikor a saintses Drew Brees tavaly közölte, hogy ha rajta múlik, akkor negyven fölött is simán dobálná az NFL-ben, néhány nappal később elvitték doppingtesztre.  A szintén veterán Adam Vinatierit azután vették elő, hogy a rájátszásban egy 53 yardos mezőnygólt vágott még januárban. A szúrópróbaszerű doppingtesztekkel, most egy másik öreg, Matt Hasselbeck szív, és az ilyesmi mindig jó alapanyag az összeesküvés-elméletekhez. 

A negyvenéves játékos az Indianapolis Coltsnál beugró irányítóként 4-0-s mérleget produkált idén, úgyhogy megkapja a törődést az NFL doppingellenőreitől. Hasselbeck a twitterén rendszeresen beszámol arról, ha doppingtesztre viszik el, így néztek ki az utóbbi hónapjai, legutóbb szerdán kellett mintát adnia. 

A doppingtesztes twitternaplót amúgy már tavaly elkezdte vezetni:

  

Elvileg egy játékost a szezon alatt bármennyiszer lehet tesztelni, akár naponta rángathatnák el, míg az offseasonban maximum hatszor lehet doppingtesztre kötelezni őket. Nem mindenki számol be rendszeresen arról, ha mintát kérnek tőle az ellenőrök, mindenesetre Hasselback elég szórakoztatóan adja elő a dolgot.  

Nemrég nyilatkozta, hogy 40 évesen már sokkal jobban oda kell figyelni az apróságokra, de nem a szerhasználatra gondolt, hanem arra,  hogy például kompressziós zokniban játszik, és az étrendjén is változtatott: reggelire tojás, zöldségek, gyümölcsök, és délelőtt minél több szénhidrát. 

Hasselbeck eddig a Jaguars, a Texans,a  Falcons és a  Buccaneers ellen tudott nyerni a Coltsban, ezeken a meccseken hét touchdownja, két intercepionje volt, 1023 yardot dobált össze, és 150 passzkísérletéből 97 volt jó.