Senkinek nincs annyi touchdownja, mint a haditengerésznek

2015.12.13. 10:10

Soha senki nem futott még annyi touchdownt az egyetemi amerikaifutball-bajnokság első osztályában, mint a Navy, vagyis a haditengerészet akadémiájának irányítója, Keenan Reynolds, aki szombat este a legnagyobb rivális ellen állított fel új rekordot.  

Az egyetemi alapszakaszt a 116. Army-Navy-meccs zárta, ez az egyik legkülönlegesebb rivalizálás, és mindig nagy szám a bowl-szezon előtt, ráadásul most Reynolds teljesítménye miatt lett igazán emlékezetes, ő az utolsó rangadóját játszotta, mivel végez az akadémián. 

A triple optiont játszó Navyben Reynolds irányítóként 83 touchdownnál tartott, mielőtt megkezdte a szombat esti meccset, a rekordot Adrian Peterson (nem az NFL-es Vikings-sztár) és Terrance West tartotta 84-84-gyel.

Nem sokat kellett várni, hogy Reynolds ezt beállítsa, már az első negyedben robbantott egy 58 yardos futott touchdownnal. 

Aztán a második negyed elején jött a 85., amivel új rekordot állított fel. 

A meccset 21-17-re nyerte meg a Navy, ez volt Reynolds negyedik győzelme a nagy rivális ellen, az Army tizennégy éve nem tud nyerni legnagyobb riválisa ellen.

Reynolds úgy fejezi majd be egyetemi karrierjét, hogy övé lett a legtöbb futott touchdown az egyetemi bajnokság történetében, ráadásul még lesz egy bowl-meccsük is a Pittsburgh ellen, úgyhogy még nőhet is ez a szám. Az viszont már biztos, hogy a Navy történetének legtermékenyebb irányítója lett, szinte az összes lényeges rekordot megdöntötte, csapata pedig 10-2-es mérleggel zárta a szezont, és nagyon rég volt ilyen erős.