Jó, ha egy linebacker elkapónak néz ki?

2016.04.08. 13:49

Justin Houston, Jarvis Jones vagy épp Alec Ogletree is elég jó védő lett az NFL-ben a Georgia Bulldogsból, és most Floydon a sor, hogy ezt a hagyományt továbbvigye. A majdnem 2 méteres, 110 kilós OLB true freshmanként is kimagasló volt, 2013 óta pedig csak még jobb lett, pedig sérülések és egy vállműtét is hátráltatta.

Miért éppen ő?

Pro: A remek sebességét nem csak az irányítóra törve tudja használni, hanem a pályán is elég nagy területet fed le, képes akár a másik oldalvonal mellett is odaérni, de a passzjáték elleni védekezésbe is be tud szállni. Ő maga is a sebességét tartja a legnagyobb előnyének, de meglepően erős karjai vannak, amikkel jól harcolt a támadófalemberek ellen.

Kon: A magassága mellé nem elég nagy, nem elég izmos, bőven lenne még hova hasznos súlyt pakolni rá, mert ránézésre egy közepesen nagy elkapó, nem pedig egy OLB/DE hibrid jut róla az ember eszébe. Ezzel függ össze az is, hogy a legtöbb sackjét inkább gyenge csapatok ellen, nem az SEC elitjével szemben csinálta. A tackle-technikája sem tökéletes, inkább leráncigálja az emberét, sem mint egy ütéssel földre vinné.

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • 40 yard: 4,6 mp
  • Súlypontemelkedés: 100,33 cm
  • Helyből távolugrás: 322,58 cm

A többi gyakorlatot kihagyta

Hol landolhat?

Kivételes fizikai adottságai vannak, a hosszú karok és a nagy test előny, ezekben nem tudna javulni, de izmosodni bármikor tud. Egy 3-4-es védelem szélén ideális helye lesz, akár már a Bears is elviheti a 11. helyen, a Jets a 20. választással is nagy esélyes, de előfordulhat az is, hogy kicsúszik az első körből, és csak a második elején viszik majd el.

Egyetemi számai

Év   Tackle   Ebből negatív   Sack   Fumble  
2013   55   9,5   6,5   2 kiharcolt  
2014   55   8,5   6   3 kiharcolt, 1 megszerzett  
2015   72   8,5   4,5   1 megszerzett