Hiába rossz a térde, bűn lenne kihagyni

2016.04.28. 14:37

Myles Jack a UCLA-n az ország egyik leglátványosabb linebacker-produkciót hozta első két évében, de aztán a legutóbbi egyetemi szezon elején összeszedett egy súlyos térdsérülést edzésen, és ez mindent megváltoztatott. A meniszkusz-sérülés miatt meg kellett operálni, ott hagyta az egyetemi csapatát, és közölte, hogy ő bizony be fog nevezni az NFL-draftra. Amekkora tehetség, legalább akkora kockázat.

Miért éppen ő? 

Pro: Félelmetesen atletikus játékos, emellé kivételes sebessége van, űrrakétaként lő ki az ellenfelek között, és vadássza le a célpontot. Igazi ösztönös ragadozó. A képességeiről sokat elmond, hogy a UCLA-nél futójátékosként is használták, ezen a poszton összesen hatvannyolcszor cipelte a labdát, és tizenegy touchdownt szerzett. Remekül érzékeli és látja, hogy mi folyik körülötte a pályán, gyorsan kapcsol. Kevesen szerelnek ilyen nagy hatékonysággal, mint ő, a két egészséges éve alatt 91 szerelési kísérletből csak hatot rontott el. 

Kon: Nem egy prototipikus linebacker-alkat, de ennél is nagyobb probléma a térdsérülése. Ráadásul a napokban kiderült, hogy valószínűleg újabb beavatkozásra lesz szüksége, ami csak tovább növeli a bizonytalanságot körülötte. Szupertehetség, de kockázatos is a térde miatt, ugyanakkor így is lesz olyan, akinek megéri reszkírozni vele. 

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • Fekve nyomás 102 kilóval: 17 ismétlés

a többi gyakorlaton nem vett részt a térde miatt. 

Hova kerülhet?

Sérülés és kockázatos térd ide vagy oda, az első kör garantált, de még az első ötbe is beférhet, ha a Jacksonville Jaguars mellette dönt. A Giants már lemondott róla, esetleg a Raiders vagy a Dolphins lehet a végállomás, ha addig csúszik. 

Egyetemi számai 

  Év Tackle   Ebből negatív   Sack   Interception   Touchdown   Fumble  
2015     15   0   0   1   0   1 kiharcolt
2014   87   8   0   1   0   0
2013   76   7  1    2   0   0