A kétméteres hegy, aki senkit nem ereszt

2016.04.28. 09:44

Akit megragad a 85,7 centis karjaival Decker, az onnantól kezdve nem sok jóra számíthat. Sorban 42 meccsen kezdett a Buckeyesnál, amiben egy bajnoki cím is benne volt. 2015-ben a főcsoport legjobb támadófalemberének választották, és csapatkapitány is volt, ami jól jelzi, milyen vezéregyéniség. Élete első meccsén a már Oaklandben terrorizáló Khalil Mack ellen kellett helytállnia, gyorsan felnőtt a feladathoz.

Miért éppen ő?

Pro: Elég kemény figura, képes egyszerre két védőt nemhogy állva tartani, de akár visszatolni is. Futásoknál kiválóan blokkol, de hátrafelé is elég simán mozog, kifelé nem sok védő tudja megverni az irányítóra törve.

Kontra: Nagyon magas (200 centi, 140 kiló) és a súlypontját is elég magasan tartja. Mozgás közben kicsit gondja van a koordinációjával, ha nem falembert  kell blokkolnia, hanem a második vonalban valakit, akkor nehezen talál tökéletest fogást azon. Ugyan csak 20-szor nyomta ki a súlyt a combine-on, de rettenetesen hosszú karjai vannak, szóval ez nem akkora negatívum.

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • 40 yard: 5,23 mp
  • Fekve nyomás: 20-szor a 102 kilós súlyba.
  • Helyből távolugrás: 256,54 cm
  • 3 cone drill: 7,7 mp
  • 20 yardos shuttle: 4,76 mp

Hol landolhat?

Laremy Tunsil első helye a tackle-ök között vitathatatlan, onnantól minden azon múlik, hogy egy adott csapat Deckerben, Ronnie Stanley-ben vagy Jack Conklinban lát-e többet. Mivel remek tackle-ökből sosem elég, Deckert is hamar elviszik, talán pont a 15. helyre visszatrade-elt Titans szúrja ki őt.