Nála kíméletlenebb corner nincs az idei drafton

2016.04.28. 15:51

Az idei draft egyik legizgalmasabb tehetsége a cornerback Vernonr Hargreaves, aki a tavaly SEC-konferenciadöntőt játszó Florida Gators legmeghatározóbb embere volt. De már elsőévesként berobbant egyetemi csapatába, azóta 38 passzt védekezett ki, és 10 interceptiont hozott össze három év alatt. 

Miért éppen ő?

Pro: Azzal biztosan nem lesz gond, hogy nem olvassa elég jól a játékot, és a harcosságába sem lehet belekötni. Akkora ász volt, hogy mindig az ellenfél legjobb elkapójára állították.  Gyorsan reagál a passzokra, és azzal is felfelé kilóg az idei corner-kínálatból, hogy hatékonyan tud besegíteni a futás ellen. Kíméletlen, vércseként csap le egy-egy gyengébb vagy rosszabbul helyezett passzra. Két idény alatt mindössze két touchdownt csináltak róla, ami nem egy rossz mutató. A Gatorsnél visszahordásoknál is használták, eleinte ezen a téren is kipróbálhatják az NFL-ben. 

Kon: Lehetne egy picivel magasabb. Időnként egyetemi szinten is elnyomták a nagyobb elkapók, ez az NFL-ben még inkább probléma lehet. Előfordult vele többször, hogy túl sokáig figyelte és próbálta kitalálni, hogy mire készül az irányító, miközben az ellenfél elkapói elrobogtak mellette, ezután már hiába üldözte őket. 

Ha csak egy videót nézel meg róla 

Combine 

  • 40 yard: 4,5 másodperc
  • Fekve nyomás 102 kilóval: 15 ismétlés 
  • Súlypontemelkedés: 99 cm 
  • Helyből távolugrás: 330 cm 
  • 20 yardos shuttle: 3,98 másodperc

Hol landolhat? 

Szinte már mindenki összeházasította Tampa Bay Buccaneersszel, úgyhogy maradhat Floridában. De ha oda mégsem kell, akkor a Chicago Bears is végállomás lehet, esetleg az Oakland Raiders, ahol a legendás Charles Woodsont kell pótolni. 

Egyetemi számai 

  Év Szerelés   Ebből negatív   Interception   Fumble  
  2015   33   1   3  1 kiharcolt
  2014   50   0   3   0
  2013   38   0   4   0