Megtörtént a Patriotsnál, amitől rettegtek

2016.09.19. 09:57

Álomszerűen indult a New England Patriotsnak a Miami Dolphins elleni meccs: az eltiltott Tom Bradyt helyettesítő Jimmy Garoppolo irányításával már 21-0-ra is vezettek, aztán megtörtént a baj. A Los Angeles Rams győzelemmel tért vissza Los Angelesbe. Győzött a Giants, nagy hátrányból állt fel a Ravens az NFL második játékhetén. 

A Patriots meccsén három, szinte kifogástalan támadást vezetett végig Garoppolo, aztán a második negyedben a dolphinsos Kiko Alonso egy szerelésnél keményen földre vitte. Az irányító ráesett a vállára, és hamar nyilvánvaló lett, hogy nem tudja folytatni a játékot, úgyhogy egy idén draftolt újonc, Jacoby Brissett állt a helyére. 

A győzelem így is meglett, bár a komoly előnyt sikerült majdnem leadnia a New Englandnak, a mert 31-24-es vezetésnél a végén a Miami támadt, de nem tudták hosszabbításra menteni a meccset. A Patriots tehát így is nyert, a gond inkább az, hogy Garoppolóra hosszabb kihagyás várhat, és Tom Bradyre még a következő két mérkőzésen sem számíthatnak. 

Ne maradjon le semmiről!

A forduló nagy attrakciója a Los Angeles Rams első hazai meccse volt: 1994. december 24. után játszottak ismét NFL-mérkőzést a városban, 91 ezer néző ment ki a Coliseumba. Az előzetesen esélyesebbnek tartott Seattle Seahawks mindössze három pontot szerzett a mérkőzésen, amit 9-3-ra nyert meg a Rams a védelmének köszönhetően.

Egy másik tartalékból előlépett irányító, Dak Prescott is megszerezte első győzelmét az NFL-ben: a Dallas Cowboysszal a Washington Redskins otthonában tudtak nyerni. Prescott második mérkőzésén is megbízható teljesítményt hozott, volt 292 passzolt yardja, nem adta el a labdát, és bár passzolt TD-je nem volt, de egyet futott.

Tavaly egy olyan meccset hozott össze a New York Giants és a New Orleans Saints, amin összesen 101 pont született, idén viszont egyáltalán nem volt ekkora ponteső, a félidőig tíz pontot termeltek a csapatok. A vége 19-13-as győzelem lett, a Giantsnél Eli Manning 368 yardot passzolt össze. 

Azok után, hogy a Cleveland Browns a múlt héten sérülés miatt elvesztette Robert Griffin III irányítót, most Josh McCownnal a kezdőben szinte kilőttek: a Ravens ellen már 20-2-ra vezettek, köztük egy ilyen 85 yardos TD-t érő futásuk is volt, kezdett is gyanús lenni a dolog. 

Aztán az történt, ami már egyáltalán nem meglepő: szépen lassan elfogyott az előny, közben McCownt lemészárolták az ellenfél védői, és egy ideig az újonc Cody Kessler irányított. A Ravens zsinórban 25 pontot szerzett és 25-20-ra nyert.