Ha ezek játszanak, garantált az őrület

2016.10.15. 09:11

Elég gyengén kezdődik majd az egyetemi bajnokság hetedik fordulójának szombatja, de amit az este 6-os műsorsáv megspórol nekünk izgalomban, azt kőkeményen leveri majd rajtunk este, éjjel és hajnalban a program. Még van idő felkészülni. 

grab-2015-11-07-18h23m33s252-e1446942280852.png

Ne maradjon le semmiről!

18.00 North Carolina State Wolfpack-Clemson Tigers (3.) és West Virginia Mountaineers (20.)-Texas Tech Red Raiders

Ez a kettő a legjobb választás 6-ra, bár persze eredménytől függően azért el lehet kalandozni. A Clemson idén is remek formában van, előbb a Louisville elleni szuperrangadót nyerték meg, majd a Boston College-ot gázolták el. A mostani meccs viszont nem is inkább róluk szól majd, hanem arról, hogy megtudjuk, tényleg jó csapat-e a 4-1-gyel álló North Carolina State (megsúgjuk, valószínűleg nem). Aki inkább a garantált pontzuhatagra menne, az válassza a West Virginia-Texas Techet, ahol a még (igaz, csak négy meccs után) veretlen WVU szezoncsúcsot dönthet a Red Raiders védelme ellen.

21.30 Alabama Crimson Tide (1.)-Tennessee Volunteers (9.)

Alapesetben a Tennesseenek mindig van esélye az Alabama ellen, hiszen egy rivális párharcban bármi megeshet, de idén 4-6 meghatározó játékosuk sérült, vagy játszik sérülés mellett, ami nem ideális. Ha ezen a héten is kéttouchdownnyi hátrányból próbálna felállni a Vols, akkor felejtős minden, mert a Bama biztosan kinyírja őket, ha el tud menni az első félidőben ennyire, vagyis hibátlan játék kellene Josh Dobbséktól már csak ahhoz is, hogy egyáltalán maradjon izgalom.

21.30 North Carolina Tar Heels-Miami Hurricanes (16.)

Ne tévesszen meg senkit a North Carolina múlt heti botlása, mert egyrészt a hurrikán szélén tolták a meccset, másrészt nem játszott a kiváló futó, Elijah Hood, így szegény irányító, Mitch Trubisky egyedül maradt. Sokkal könnyebb dolga viszont ezen a héten sem lesz, hiába ment el a tényleges hurrikán, a Hurricanes védelme még nagyobb akadály lehet neki, elgé csak arra gondolni, hogy milyen jól megfogták múlt héten a Florida State-et is. Mivel az ACC Coastal csoportjáról dönthet a meccs, az óriási tét miatt kihagyhatatlan.

01.00 Ole Miss Rebels (12.)-Arkansas Razorbacks (22.)

Nem nagyon kell mit mondani, tavaly a csodával határos 4. és 25 játékot kaptuk ettől a párharctól, úgyhogy már csak emiatt is muszáj visszanézni, mert mindig ott az esély egy hasonló őrületre. Ugyan mindkét fél két vereséggel áll, de mindkettő elég kemény ellenféltől jött – a Rebels az FSU-tól és a Bamától, a Razorbacks pedig a Texas A&M-től és szintén a Bamától kapott ki. Vagyis mindkét fél erősebb, mint amilyennek tűnik, és mivel SEC nyugati rangadóról van szó, biztos, hogy pépé verik majd egymást a győzelemért, ha azon múlik.

01.30 Stanford Cardinal-Notre Dame Fighting Irish

Szebb napokat is megélt már ez a rivalizálás, de hát mégiscsak történelmi párosról van szó. Tavaly például a 10-1-es Notre Dame ment idegenbe a 9-2-es Stanfordhoz, mi ehhez képest a mostani 2-4/3-2-es mérleg. Valakinek így is, úgy is nyernie kell, mindkét csapat elég elkeseredett, ami reményeink szerint oda vezet, hogy elszabadul DeShone Kizer az egyik, Christian McCaffrey pedig a másik oldalon (utóbbi már csak azért is kellene, mert a legutóbbi két meccsen 22 pontot szenvedett össze csak a Stanford...).

02.00 Ohio State Buckeyes (2.)-Wisconsin Badgers (8.)

Bármilyen hihetetlen, de utoljára 1954-ben volt egymás elleni meccsen a top 10-ben az Ohio State és a Wisconsin. Az már elég rég volt, a legutóbbi meccsük viszont csak két éve: emlékeztek, az volt az az 59-0-s Buckeyes-győzelem, ami beindította, és egyenesen egy bajnoki címig hajtotta Urban Meyeréket. Hasonló eredmény most biztos nem lesz, már csak azért sem, mert a Wisconsiné az ország egyik legjobb védelme, amely 14 ponton fogta múlt héten az egy fordulóval korábban a Rutgersre 78 pontot akasztó Michigant. Ha a Badgers támadósorában nincs is annyi, hogy megnyerjék ezt a meccset, a védelmüknek köszönhetően nagyon sok mindent megtudhatunk majd a Baby Buckeyesról.

02.00 Arizona State Sun Devils-Colorado Buffaloes

Mi sem hiszünk a szemünknek, de a Pac-12, és néha az ország legrosszabb csapatának beillő Colorado pofás kis csapat lett, amiben nagy szerepe van az irányító Steven Monteznek. Mivel az Arizona State védelme idegenben nem nagyon találja magát, nagy show várható Montezéktől, akiknek a magaslati levegő is segít.

04.30 UCLA Bruins-Washington State Cougars

Hajnalra egy nézhető párharc maradt: ezen Mike Leach mutatja majd be a korábbi NFL-edző Jim Morának, hogyan is kell futni a labdával hatékonyan. A WSU két megmagyarázhatatlan vereséggel (Eastern Wasington és Boise State) kezdte a szezont, azóta viszont három meccsen 49,7-18,3 az átlagos pontarányuk, és ebben azért benne volt egy Stanford is. Nagyon a 3-3-mal álló UCLA sem büszkélkedhet, és elnézve, hogy ők még a Stanfordtól is kikaptak, sok jóra nem is számíthatnak.