Hetekre kerekesszékbe kényszerül sérülése után az NFL-es

2016.10.26. 14:16

Rettentő súlyos, és legalább ennyire ritka sérülést szenvedett hétfőn Derek Newton, a Houston Texans támadófalembere, a játékos ugyanis elszakította mindkét oldali térdkalács alatti ínszalagját. Newton, akit éjszakára bent tartottak egy denveri kórházban, Von Miller ellen próbálta megvédeni az irányítóját, amikor kitámasztás közben egyszer csak összecsuklott. Később derült ki, mekkora a baj.

Ne maradjon le semmiről!

A 28 éves támadófalember egyelőre az egész lábán egyedül a lábujjait tudja mozgatni, és biztos, hogy hetekre kerekesszékbe kényszerül majd, addig pedig, mire segítség nélkül újra járni tud majd, hónapok is eltelhetnek.

A legfontosabb Newton szempontjából jelenleg a sikeres felépülés, az NFL-pályafutása folytatásáról korai még beszélni. Wendell Davis és Gary Baxter hasonló sérülés után soha nem tért vissza a ligába, de volt olyan játékos, aki egyszeri térdkalács alatt ínszalag-szakadással sem játszott újra az NFL-ben.

„Hogyan lehet ebből felállni? Nem a csapatról beszélek, nem is arról, hogy Derek mikor játszhat legközelebb. Hogyan kezdi el valaki egy ilyen sérülés után a gyógytornát?” – szörnyülködött társa sérülése után a Newton helyét átvevő Chris Clark.

Newton 2015-ben írt alá egy ötéves, 26,5 millió dolláros szerződést a Houston Texansszal, 2013 óta mindig kezdőként játszott a csapat támadófalában.