A 136 kilós titkos fegyver

2016.10.28. 18:59

A titkos fegyverek általában pont azért jók titkos fegyvernek, mert váratlan helyről érkeznek, de amit a Pittsburgh Panthers egyetemi amerikaifutball-csapata csinál idén Brian O'Neillel, az még a váratlanon is túl van.

vlcsnap-2016-10-28-11h04m27s842

Ne maradjon le semmiről!

A 136 kilós támadófalember péntek hajnalban ugyanis már az idei második touchdownját szerezte, nem is akárhogy: egy end aroundot futtattak meg vele, egy olyan játékot, amit általában a csapat leggyorsabbjára bíznak, hiszen a fél pályát és majdnem a teljes ellenfelet meg kell benne kerülni.

A Pittsburgh annyit csal O'Neill-lel, hogy nem teljesen balról, csak a támadófal széléről indította, de az, hogy 136 kilósan ilyen sebességgel át tudott sprintelni, azért így is elég rendkívüli. O'Neill a futás végén még vetődött is egy hatalmasat, hogy mindenképp meglegyen a touchdown, mielőtt odaér rá az őt üldöző három védő.

Az állás a TD előtt 29-21 volt a Virginia Tech javára, a Pittsburgh ezzel és egy sikeres kétpontos kísérlettel kiegyenlített a negyedik negyed elején, de végül 39-36-ra kikaptak.

O'Neillnek viszont nem ez volt az első bravúros megmozdulása a szezonban, három hete a Georgia Tech ellen egy elkapás után ugyan, de szintén futással szerzett 24 yardos touchdownt. A próbálkozást azért írták be futásnak, mert az irányítótól hátrafelé ment a labda az elkapó O'Neillhez, ez pedig futójátéknak számít.

A támadófalemberként játszó O'Neill korábban tight end is volt, ezért nem okozott neki gondot az elkapás.

A játékos a péntek hajnali pontszerzése után két futással, 35 yarddal és két touchdownnal áll a szezonban.