Ekkora futásra senki nem volt felkészülve, még aki futott, az sem

2016.12.16. 07:48

A Seattle Seahawks már 24-3-ra vezetett a Los Angeles Rams ellen péntek hajnali NFL-meccsen öt és fél perccel a vége előtt, szóval nem igazán voltak veszélyben, de a Seahawks-edző Pete Carroll volt akkora troll, hogy így is trükközzön egyet negyedik kísérletnél. 

Mindössze két yard hiányzott a first downhoz, de mélyen a saját térfelükön jártak, úgyhogy puntolni készültek, azonban a Jon Ryan punter nem rúgta fel a labdát, hanem magához ölelte, és kilőtt. A csapattársak egy autópályányi lyukat nyitottak neki középen, és az előtte sprintelő seahawksos is lefoglalt egy embert, így Ryan óriási futásba kezdhetett.

Ne maradjon le semmiről!

A dolog bejött, mert a meglepett ramsesek között simán megfutotta a first downt, és még sokkal többet is, csakhogy aligha van kiképezve arra, hogy hosszú futásokat csináljon, és úgy huszonöt yard után valahogy kicsúszott a kezéből a labda, amikor irányt vakart váltani. Sikerült bebiztosítania, ám addigra már érkeztek a Rams-játékosok, és az egyikük, Troy Hill óriási ütést mért a fejére, el is ejtette a labdát. Valószínűleg nem szándékosan ment fejre, csak a punter közben megbotlott, ezért kapta el a sisakját. 

Ryan mozdulatlanul terült el a földön, teljesen ki volt ütve, miközben a Los Angeles-i csapat lecsapott a labdára. A puntert hosszasan kellett ápolni, és agyrázkódás miatt már nem tért vissza. 

A villámgyors Ryannek végül huszonhat yardos futást írtak be, azaz egymaga feleannyit futott, mint a Rams összesen a meccsen. 

A Seahawks meg azzal vigasztalódhatott, hogy a bírók nekik ítélték a labdát, miután visszanézték az esetet. Az eredmény már nem változott, 24-3-ra simán nyertek, és ezzel megnyerték a csoportjukat, vagyis ott vannak a rájátszásban.