Ritkán látni ekkora összeomlást az amerikaifociban

2016.12.30. 09:21

Az Arkansas Razorbacks 24-0-ra vezetett a Virginia Tech ellen a csütörtök éjjel a Virginia Tech ellen lejátszott egyetemi bowl-meccsén, ekkora előnyből sikerült elbukni a győzelmet. 

Pedig a Belk Bowl első negyede után nagyon úgy festett, hogy az SEC-ben szereplő Arkansas lemossa majd ACC-s ellenfelét, mert 17-0-s előnyben voltak, ezt toldották meg még egy touchdownnal a félidő előtt. Az első két negyedben csak 180 yardot hozott össze támadásban a Virginia Tech, viszont a harmadik negyedben beindultak, miután a razorbackses Austin Allen elkezdte dobálni az interceptionöket. A Virginia Tech-irányító Jerod Evans tíz perc alatt kiosztott két touchdownpasszt, egyet ő maga futott meg, és máris hárompontosra olvadt a hátrányuk. 

Ne maradjon le semmiről!

A nagy fordítás az utolsó negyed elején lett meg, amikor Joe McMillian futott egy hatyardos touchdownt, amivel már 28-24-re ők vezettek. 

A végén még az irányító Evans futott egy újabb touchdownt, ezzel beállította a 35-24-es végeredményt. Vagyis azok után, hogy az Arkansas 24-0-ra vezetett az első félidőben, a másodikat 35-0-ra nyerte a Virginia Tech, és az csapat 124 éves történetének legnagyobb feltámadását hozta össze. 

Tavaly szintén az egyetemi bajnokságban a TCU produkált egy ennél is nagyobb feltámadást: ők az Oregont verték meg úgy, hogy a szünetben még az ellenfél vezetett 31-0-ra. Aztán zsinórban 38 pontot szerzetek, és három hosszabbítás után nyertek 47-41-re.