Ha nem hízik el, kisebb vagyon üti Eddie Lacy markát

2017.03.15. 18:30

Eddie Lacy futójátékos már szezonok óta küzd a súlyával, rendszeresen megtalálták a szurkolók és a sajtó is emiatt, úgyhogy a napokban aláírt új szerződésében már külön bónuszt raktak, arra az esetre, ha vigyázni tud a kilóira. 

Lacy a Green Bay Packerstől szerződött a Seattle Seahawkshoz, ahol elkél az erősítés futófronton, és Pete Carroll edző rögtön kijelentette, hogy ő nem aggódik új játékosa súlya miatt, szeretné, hogy nagy darab maradjon. A running back súlya a legutóbbi információk szerint 120 kiló fölött van, nyilván azt a Seahawksnál sem szeretnék, ha ez nagyon sokkal gyarapodna. 

A szerződésbe bele is raktak egy kis pluszmotivációt, ugyanis összesen 385 ezer dolláros bónusz üti a markát, ha nem lép túl egy bizonyos súlyt a felkészülés és a szezon során. Ez az egyik legnagyobb, testsúlyra vonatkozó bónusz az NFL-ben, sokáig a korábbi New England Patriots- és Houston Texans-védő Vince Wilforké volt a csúcs 300 ezer dollárral.

lacy

Van viszont, aki mindkettőjükön túltesz: a New England Patriots-védő Alan Branch, akinek 400 dolláros bónuszt raktak bele a szerződésébe az idei évre, ha nem szalad meg a súlya. A legutóbbi adatok szerint 198 centi és 159 kiló. 

Ne maradjon le semmiről!

Az első, testsúllyal kapcsolatos záradékot amúgy még a negyvenes években kapta meg a Green Bay Packers-irányító Arnie Herber. Őt minden héten 50 dollárra büntette meg a csapata, amikor 90 kiló fölé ment. De azóta olyan is van, hogy a minimum súlyt rakják bele a szerződésbe, ezt elsősorban a falembereknél szokták előírni, náluk ugye nem árt, ha nem cingárok. 

Visszatérve Lacyre: a múlt idény előtt egy szakemberrel dolgozott együtt, és sikerült ledobnia elég sokat, de aztán az alapszakaszban jött egy bokasérülés, ami véget vetett a szezonjának, és azóta megint felszedett néhány kilót.  A 2013-ban második körben draftolt játékosnak első két idénye sikerült igazán jól az NFL-ben: akkor egyaránt ezer futott yard fölött termelt.