Fél kézzel dobálja társait a 200 centis, 186 kilós amerikaifocista

2017.08.10. 12:15

2015-ben figyelt fel a világ először Motekai "Mo" Langire, amikor az akkor még középiskolás játékos úgy döntött, hogy a BYU Cougars egyetemi csapatánál folytatja. Egy dolog miatt volt nagyon érdekes Langi: már akkor elképesztően nagy volt. Mostanáig kellett arra várni, hogy megérkezzen az egyetemre, és edzésbe álljon, de megérte:

a kétméteres, 186 kilós Langi fél kézzel bárkit hatástalanít.

Ahhoz, hogy Langi edzésbe álljon, két nehézséget is le kellett küzdenie a Brigham Young University stábjának: cipőt is sisakot kellett találni Langi óriási méreteire. Előbbi viszonylag könnyen ment, az 50-es lábméret azért nem ritka az amerikaifocisták között, a sisakkal viszont volt gondjuk, elég csak megnézni ezt a képet, hogy mennyire szorul a fején a felszerelés.

A tongai születésű játékosban nemcsak a mérete különleges, illetve pont, hogy de: csak emiatt kapott két éve ösztöndíjat, amikor a BYU-t akkor edző Bronco Mendenhall megkereste. Egy percet sem töltött még amerikaifocival, csak kosárlabdázott, a termete viszont figyelemfelkeltő volt.

Ne maradjon le semmiről!

Langit a BYU egyik segédedzője, Steve Kaufusi szúrta ki egy tongai túrán, ez viszont nem biztos, hogy elég lett volna ahhoz, hogy megszerezzék, jól jött az is, hogy egyik rokona, a jelenleg az NFL-ben játszó Harvy Langi is a BYU-n végzett.

Ahhoz képest, hogy a védőjátékosnak berakott Langi az elmúlt időben egy hosszabb vallási misszión volt, és csak pár hete vett magára először vállvédőt edzésen, már egész jól halad, edzői szerint napról napra rengeteget fejlődik. A technikája még nem tökéletes, de hogy az erejét nagyon jól használja, az biztos, itt például fél kézzel dobja vissza a BYU egyik futójátékosát gyakorlás közben, miközben a másik kezével egy támadófalemberrel birkózik.