Kilenc év után újra szabadon O.J. Simpson

2017.10.01. 11:01

Vasárnap hivatalosan is szabadon engedték nevadai börtönéből a korábbi NFL-sztárt és színészt, O.J. Simpsont, aki fegyveres rablásért volt kilenc évig fogságban. Simpsont eredetileg 33 év börtönre ítélték, de már akkor jelezték, hogy jó magaviselet esetén kilenc év után szabadlábra helyezhetik, ami meg is történt.

K  AP20171001082
Fotó: Brooke Keast / MTI

Ne maradjon le semmiről!

Eredetileg hétfőn engedték volna el a 70 éves korábbi amerikaifutballistát, sőt, az is felmerült, hogy pár nappal elhalasztják a szabadlábra helyezést, ám végül vasárnap aláírhatta a papírokat, és kiengedték a börtönből. Simpson a szabadlábra helyezéséről döntő bizottságnak azt mondta korábban, Floridában telepedne le, de az államban még nem kapták meg az ehhez szükséges papírokat.

Simpsont 2007-ben ítélték el fegyveres rablásért, több társával a tőle ellopott sportereklyéket akarta visszaszerezni, ám a Las Vegas-i akciójuk végül emberrablásba torkollt. 1995-ben gyilkossági ügyben volt vádlott, korábbi felesége, Nicole Brown Simpson és annak barája, Ron Goldman ügyében, de felmentették, igaz, a civil keresetben bűnösnek találták, amiért a mai napig kártérítést fizet Nicole Brown családjának. Van miből, a börtönben töltött 9 év alatt több mint 600 ezer dolláros nyugdíjat kapott az NFL-től.