Drámaibb meccsbefejezést kitalálni sem lehetne

2017.10.20. 08:21

Az Oakland Raiders nehéz helyzetbe került volna, ha péntek hajnali meccsét elveszíti a csoportrivális Kansas City Chiefs ellen, de valami hihetetlen módon sikerült behúzni a mérkőzést. 

Pedig eléggé úgy tűnt, hogy a Raiders támadójátéka a meccs végére megtorpan, és menet közben elvesztették a futójátékos Marshawn Lynchet is, aki egy kisebb perpatvar alatt nekiment az egyik bírónak, ezért kiállították.

Aztán jött a hajrá, amihez hasonlót nem nagyon látni azért NFL-pályákon. A Chiefs 30-24-re vezetett, és az Oaklandnek két perce volt, hogy végigvezessen egy támadást. Derek Carr irányító előbb Amari Coopert találta meg egy hosszú passzal, aztán jött egy játék, ami után 

először hihette azt az Oakland Raiders, hogy megnyerte a meccset.

Carr eleresztett egy passzt Jared Cook felé harmadik kísérletnél, amikor már csak huszonhárom másodperc volt hátra. A csapattársnak sikerült valahogyan elkapnia a labdát három Kansas-védő fölül, és bezuhant az end zone-ba. 

Az oldalvonali bíró touchdownt jelzett, óriási ünneplés kezdődött, ám amikor a bírók visszanézték az esetet, akkor kiderült, hogy Cook a vonal előtt egy yarddal ért földet, így visszafújták a touchdownt.

A Raiders támadhatott tovább, de mindössze nyolc másodpercük maradt, hogy kihozzanak valamit a hajrából, és beindult az őrület. A következő játéknál Derek Carr irányító megtalálta az end zone-ban az üresen maradt Michael Crabtree-t, és pillanatra azt gondolhatták, hogy most már tényleg megvan a touchdown, de rögtön repült a szabálytalanságot jelző sárga zászló.

Crabtree ugyanis nem véletlenül maradt üresen: az elkapás előtt meglökte védőjét,

így ez sem volt érvényes TD, ráadásul a szabálytalanság miatt 10 yaros büntetést is kapott a Raiders.

De maradt még három másodperc. A következő játéknál Carr megint Jared Cookot vette célba, aki nem tudta elkapni a labdát, viszont előtte szabálytalankodtak vele.

Ne maradjon le semmiről!

Az idő ugyan lejárt, de a Chiefs-védelem szabálytalansága miatt egy időn túli lehetőséget kapott a Raiders. Jött az újabb passzjáték: Cordarrelle Patterson volt a célpont, aki nem tudta a pályán belül megfogni a labdát, mert őt is megrángatták, repült megint a sárga zászló. 

Vagyis az újabb szabálytalanság miatt

még egy időntúli lehetőséget, a másodikat kapta meg a Raiders, ezzel a meccsnek még mindig nem volt vége.

Elkezdték a játékot, Derek Carr kimozgott oldalra, majd Michael Crabtree-hez passzolt, aki most már tényleg érvényes touchdownt szerzett, nem repült egyetlen zászló sem.

A Raiders ezután belőtte az extrát, és 31-30-ra győzött, vagyis ötödjére csak sikerült befejezni a mérkőzést a teljesen eszement hajrá után. Az Oaklandnek ez volt az alapszakaszban a harmadik győzelme, a Chiefsnek zsinórban a második veresége.

Több kiemelkedő támadóteljesítmény is volt a meccsen: a Raiders-elkapó Amari Cooper például 211 elkapott yarddal és egy touchdownnal zárt. Irányítója, Derek Carr 417 passzolt yarddal és 3 touchdownpasszal zárt, és egyszer sem adta el a labdát. A Chiefsnél megint nettó 100 yard fölött zárt futásokból és elkapásból, az újonc Kareem Hunt, zsinórban a hetedik meccsén.