Kamuflázs: a legnagyobb trükk, amikor nem is trükközöl

2017.10.22. 08:56

Nagyon hidegvérű trükköt vetett be szombaton a Purdue a Rutgers ellen az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, és az egyik legveszélyesebb trükkön csavartak egyet. A dolog bejött, bár a végén így is kikaptak.

vlcsnap-2017-10-22-08h54m25s119.png

A Purdue a második negyed nyitásaként, rögtön az első játéknál kapta elő az úgynevezett flea flickert. Vagyis csak úgy tűnt, hogy ezt kapták elő, D.J. Knox ugyanis maga vállalta a futást, egészen 41 yardra.

Ne maradjon le semmiről!

A normál flea flicker az, amikor a futójátékos megkapja a labdát az irányítótól, de futás helyett megáll a támadófal mögött, megfordul, és visszapöccinti a labdát az irányítónak, hogy az passzoljon. Mivel a védelem azt látja, hogy futás következik, erre reagálva várhatóan mindenki fellép, ezt próbálja meg kihasználni a támadócsapat a váratlan passzal. A dolog persze nem kockázatmentes, egy elrontott blokknál a futójátékost már fordulás közben leszedhetik, vagy egy blokk nélkül maradt védő az irányítót döngölheti könnyen földbe.

Itt egyikről sem volt szó, sőt, Knox meglepően szabadon cikázott át a védők között.

A trükk persze nem kellett volna, hogy váratlanul érje a Rutgerst, ha rendesen elvégezték volna a házifeladatukat, láthatták volna, hogy a Purdue ugyanezt már megcsinálta a csapat tavaszi felkészülési meccsén.

Végül így is a Rutgers nyert, 14-12 lett a vége.

A Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.