Három év eltiltás után visszatér az NFL legnagyobb „mi lett volna, ha?" embere

2017.11.02. 17:30

November 1-én hivatalosan is megerősítette az NFL, hogy engedélyt adott az elkapó Josh Gordonnak a szezonbeli visszatérésre. A Browsnál játszó Gordon utoljára 2014 decemberében lépett pályára, azóta több különböző, de egyaránt droghasználathoz kötődő probléma miatt egy percet sem játszott, pedig valójában egy kivételes tehetségű játékosról beszélünk.

Elég csak belegondolni abba, hogy az NFL történetében egyedül Gordonnak sikerült két egymást követő meccsen 200 elkapott yard fölé jutnia. 2013-ban úgy lett a szezon legjobb elkapója 1646 elkapott yarddal, 87 elkapással és 9 touchdownnal, hogy eltiltás miatt már akkor kihagyott két meccset. Mindezt úgy, hogy jóval átlagon aluli képességű irányítókkal játszott együtt. Nem véletlenül kapta a Flash (Villám) becenevet (a Flash Gordon című filmre utalva).

Ne maradjon le semmiről!

Ráadásul Gordon még mindig csak 26 éves, és az eltiltása alatt végig formában maradt, a kihagyás tehát papíron nem látszódhat majd meg rajta. A visszaútja viszont nem lesz könnyű. Bár azonnal edzésbe állhat a Brownsnál – amely Gordon legutolsó, 2014 decemberi meccse óta csak négyszer tudott nyerni –, pályára legkorábban csak a 13. fordulóban, november legvégén léphet, amennyiben addig minden orvosi vizsgálaton átmegy, és megfelel a liga egyéb feltételeinek.

Gordon eltiltási listája elég hosszú, először 2013-ban meszelték el két meccsre, majd 2014-ben tízre, hogy aztán 2015-ben a teljes szezonról eltiltsák – ekkor nem füvezésen kapták, csak alkoholt fogyasztott a próbaideje alatt, ami szintén tilos lett volna. Gordon egy újabb elbukott drogteszt után először négy meccset kapott 2016-ra, majd önszántából jelentkezett egy elvonóra, ami után egészen mostanáig nem oldották fel a határozatlan idejű eltiltását.