FBI-ügynöknek állt az NFL sztárvédője

2018.02.24. 00:37

Charles Tillman hosszú éveken át az egyik legjobb védőjátékosa volt az NFL-nek és a Chicago Bearsnek, mostantól viszont az országát védi majd, február 22-től kezdve ugyanis hivatalosan is FBI-ügynöknek számít.

Ne maradjon le semmiről!

A már 37 éves Tillman február 23-i születésnapja előtt egy nappal került a Szövetségi Nyomozó Iroda kötelékébe, de korábban, még aktív játékosként több holtszezonban is végzett képzéseket fegyveres erőknél. Ezzel egyébként éppen, hogy befért a törvényi határidőbe, a különleges ügynököknek ugyanis szolgálatuk megkezdésekor 37 évesnél fiatalabbnak kell lenniük.

Játékosként Tillman 2003-ban, a draft második körében kiválaszta került az NFL-be. A Chicago Bearsnél játszott 2014-ig, madj egy szezont a Carolina Panthersnél töltött – mindkét csapattal játszott egy-egy vesztes Super Bowlt. 168 meccsen játszott, 911 szerelése, 44 okozott fumble-je, 38 interceptionje volt és 9-szer szerzett védőként touchdownt.

Emellett kiváló példakép is volt, a Bearsen belül háromszor kapta meg a csapat legpédamutatóbb játékosának járó Brian Piccolo-díjat, 2013-ban pedig az NFL Walter Payton Év Embere díjat is neki adták a pályán kívül mutatott tetteiért.

A majdnem CIA-ügynök

2012-ben felröppent a hír, hogy a Cleveland Browns futójátékosa, Peyton Hillis felhagyna a játékkal, hogy CIA-ügynök legyen, de a dologról pár nap alatt kiderült, hogy kacsa, valószínűleg így próbálták a szerződés nélkül álló játékos értékét csökkenteni.

Hillis az ügy után még négy évet maradt az NFL-ben, nem alkotott maradandót, de CIA-ügynök sem lett belőle.