8 év alatt tönkretette testét, befejezi az NFL egyik legfélelmetesebb védője

2018.07.02. 18:06

Ha hivatalosan még nem is adta be a visszavonulását véglegesítő papírjait, tulajdonképpen visszavonult az NFL-ből a liga elmúlt éveinek egyik legkeményebb, legfélelmetesebb védője, Kam Chancellor, aki tavaly novemberi nyaksérülése után már szinte biztosa nem tud visszatérni a pályára.

Ne maradjon le semmiről!

A Seattle Seahawks 30 éves védőjátékosa tavaly novemberben szenvedett súlyos nyaksérülést, akkor még csak úgy tűnt, a szezonja ért véget, de a végül idegi károsodást is okozó sérülés a karrierjébe került. Mint írta (magyar idő szerint) hétfő hajnali Twitter-posztjában, a legutóbbi vizsgálatok sem mutattak gyógyulást, és emiatt az orvosok biztosan nem engedik majd vissza a pályára, így ha nem is vonul vissza, tulajdonképpen véget ért az NFL-pályafutása.

Azzal, hogy hivatalosan nem vonult vissza, a 2018-as 6,2 milliós és 2019-es 5,2 millió dolláros fizetése garantálttá vált, vagyis megkapja a csapattól a 11,4 milliónyi fizetését a szerződése hátra levő éveiből.

Chancellor alapembere volt a Seahawksnál Legion of Boom becenévre hallgató hátsó védősornak, amiben nagyon messzire jutott – 2005-ben a draft ötödik körében választották csak ki, de végül Super Bowlt nyert 2014 februárjában, négyszer pedig a Pro Bowl-csapatba is beválasztották.

A borzasztó kemény ütközései miatt rettegett 191 centi magas, 105 kilós safety 109 alapszakaszmeccsen 606 szerelést, 2 sacket, 11 kierőszakolt fumble-t és 12 interceptiont hozott össze, pályafutása során két touchdownt szerzett, mindkettőt a 2014-es szezonban, egyet az alapszakaszban, egyet a rájátszásban.