8 év alatt tönkretette testét, befejezi az NFL egyik legfélelmetesebb védője

2018.07.02. 18:06

Ha hivatalosan még nem is adta be a visszavonulását véglegesítő papírjait, tulajdonképpen visszavonult az NFL-ből a liga elmúlt éveinek egyik legkeményebb, legfélelmetesebb védője, Kam Chancellor, aki tavaly novemberi nyaksérülése után már szinte biztosa nem tud visszatérni a pályára.

Ne maradjon le semmiről!

A Seattle Seahawks 30 éves védőjátékosa tavaly novemberben szenvedett súlyos nyaksérülést, akkor még csak úgy tűnt, a szezonja ért véget, de a végül idegi károsodást is okozó sérülés a karrierjébe került. Mint írta (magyar idő szerint) hétfő hajnali Twitter-posztjában, a legutóbbi vizsgálatok sem mutattak gyógyulást, és emiatt az orvosok biztosan nem engedik majd vissza a pályára, így ha nem is vonul vissza, tulajdonképpen véget ért az NFL-pályafutása.

Azzal, hogy hivatalosan nem vonult vissza, a 2018-as 6,2 milliós és 2019-es 5,2 millió dolláros fizetése garantálttá vált, vagyis megkapja a csapattól a 11,4 milliónyi fizetését a szerződése hátra levő éveiből.

Chancellor alapembere volt a Seahawksnál Legion of Boom becenévre hallgató hátsó védősornak, amiben nagyon messzire jutott – 2005-ben a draft ötödik körében választották csak ki, de végül Super Bowlt nyert 2014 februárjában, négyszer pedig a Pro Bowl-csapatba is beválasztották.

A borzasztó kemény ütközései miatt rettegett 191 centi magas, 105 kilós safety 109 alapszakaszmeccsen 606 szerelést, 2 sacket, 11 kierőszakolt fumble-t és 12 interceptiont hozott össze, pályafutása során két touchdownt szerzett, mindkettőt a 2014-es szezonban, egyet az alapszakaszban, egyet a rájátszásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?